Пред кметство Горни Окол в община Самоков днес бе поставен

...
Пред кметство Горни Окол в община Самоков днес бе поставен
Коментари Харесай

Започна ремонтът на кметството в Горни Окол, община Самоков

Пред кметство Горни Окол в община Самоков през днешния ден бе подложен стартът на план „ Реконструкция и ремонт на общински здания, в които се дават публични услуги, за възстановяване на тяхната енергийна успеваемост в селата Рельово, Горни и Долни Окол, Шипочане, и Гуцал.



Припомняме, че община Самоков завоюва план, който се финансира по Оперативна стратегия “Развитие на селските региони ”, посредством който ще се ремонтират постройките на кметствата в посочените села.



Площадката бе открита с водосвет и благословия от отец Емилиян. Той пожела триумф на начинанието и противоречива работа. Кметът Владимир Георгиев и шефа на фирмата-изпълнител „ Само Сторой ” алегорично сложиха първото парче от изолацията. Работниците на компанията незабавно по-късно, ревизираха взетото равнище и започнаха работа. Паралелно със постройката на кметство Горни Окол ще се работи и по кметство Долни Окол, след което ще се трансферират бригадите в Шипочан. На постройките ще бъде сменена дограмата, ремонтирани фасадите посредством слагане на топлоизолация и ремонтирани покривите, там където се постанова. За всяка една от постройките е направен механически план и направено енергийно проучване за реализиране на висока енергийна успеваемост. Работата би трябвало да завърши до края на този строителен сезон.

Тази година в Горни Окол ще се извърши и ремонт на площадното пространство, още веднъж с обезпечено финансиране по европейска стратегия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР