Пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ отново

...
Пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ отново
Коментари Харесай

Борисов: Не осигуряваме кворум на решилите да се откажат от кабинета заради петрола

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ още веднъж прикани Борислав Михайлов " неотложно да се отдръпна от поста си ".

По думите му вътрешният министър Калин Стоянов не би трябвало да подава оставка, както изиска съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. " Спортният министър би трябвало да си подаде оставката неотложно по тази причина, че нагнетяваше ситуацията последните дни. Преди това би трябвало Борислав Михайлов да си подаде оставката, неотложно! А Терзиев, който разреши да се съберат агитките на кротичък митинг - по какъв начин по този начин ще събираш враждуващи агитки на кротичък митинг? ", разяснява водачът на ГЕРБ. 

" Заради един, да не го нарека Борислав Михайлов с най-обидните думи, в София се проля кръв и Терзиев го позволи това нещо. Вследствие на което, тези провокации нямаше по какъв начин да се подминат. И най-интересното е, че в 7.30, когато София гори, получавам имейл за среща от кмета на София. В 7.30 - вместо да си гледа града, той ми написа имейл ".

Големият въпрос съгласно Борисов обаче е не кой министър да си подаде оставката, а " за какво е токова значимо това с петрола ", визирайки настояването на ПП-ДБ отнемането на дерогацията да стане през март. 

" Как по този начин поради тоя нефт пусти и тези пари очевидно са подготвени да падне държавното управление, да се съберат с опозиционните сякаш партии - " Възраждане ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия и това да е по-важно от държавното управление. " Лукойл " е частна компания, директно подчинена на Кремъл - това е неоспорим факт. Че са правени нарушавания, са правени, това е ясно. Добрев е във Вашингтон и ще опише. Големият въпрос е не кой министър да си даде оставката, а за какво е толкоз значимо това ".

Борисов повтори, че ГЕРБ-СДС поддържат кабинета, " в случай че прави верни неща и положителни закони ", само че не са партия, която обезпечава кворум. " Ние не осигуряваме кворум на тези, които взеха решение да пада държавното управление, да се откажат от държавното управление единствено поради петрола ", съобщи Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР