Пред БНР Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил обясни, че решението

...
Пред БНР Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил обясни, че решението
Коментари Харесай

Ловчанският митрополит Гавриил: Нищо политическо няма в решението ни за Македонската църква

Пред БНР Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил изясни, че решението на Светия Синод на БПЦ да признае каноническия статут на Македонската черква е взето след предлагането на Сръбската черква. Той беше потърсен за коментар след изявлението на президента на РСМ Стево Пендаровски:

" На македонския президент не му е направило усещане с каква наслада и обич одобряваме това, че е снета схизмата, а това, че сме написали нещо, което самата Сръбска черква го предлага – да има разговор за уточняване на името. Самият сръбски патриарх го написа това нещо и той не ги назовава с никакво име. Това е истината. Нищо политическо не е имало в нашето решение ".

Рязък коментар за Българската православна черква направи македонският президент Стево Пендаровски, откакто през вчерашния ден тя призна македонската черква, само че разгласи, че " въпросът за името на Православната черква на Северна Македония следва да бъде прегледан ".

" Безобразието отива до такава степен, че от БПЦ споделят, че признават църквата в Северна Македония, а за името ѝ ще размислят в идващия интервал. Кои сте вие да размисляте? ", попита президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в изявление за телевизия " 24 ", представено от Българска телеграфна агенция, по отношение на решението на Синода на БПЦ да " вдигне схизмата и да влезе в канонично и евхаристийно общение с Православната черква на Северна Македония”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР