Пред българските медии в Брюксел държавният глава Румен Радев определи

...
Пред българските медии в Брюксел държавният глава Румен Радев определи
Коментари Харесай

Радев за записа с Пламен Узунов: Това са ченгеджийски похвати

Пред българските медии в Брюксел президентът Румен Радев дефинира като поредна конспирация и ченгеджийски номера, целящи да дискредитират президентската институция публикуваните видеокадри, на които се вижда, че неговият секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов получава плик от някогашния митничар Петко Петков след среща сред двамата в столично кафене. Радев изрази вяра, че рано или късно в България ше има същинска прокуратура.

В публикуваното видео президентът Румен Радев съзря нарочна офанзива против него.

" Знаете, че към този момент пет години аз и моето семейство сме подложени на непрекъснати офанзиви и всевъзможни клевети. Поръчителят е един, само че не ми се желае въобще да го легитимирам с мнения ", сподели президентът Радев.

Във видеото, снимано от охранителна камера в заведението и публикувано от уеб страницата " Афера.бг ", се вижда по какъв начин Пламен Узунов и Петко Петков сядат на една маса. Узунов взима трите мобилни телефона, оставя ги на далечен долап и се връща на масата. Двамата беседват и разменят листчета, а на финала на срещата им Петков дава на Узунов плик.

Впоследствие пред " По света и у нас " самият Петков изясни, че в плика имало подарък под формата на " бутилка алкохол и кутия пури ", а не кюлчета и пачки евро. Президентът Радев дефинира цялата история като следващата конспирация против него и акцентира, че тя по нищо не наподобява на фотосите със шкафчето.

" Тук казусът явно не е подобен. И аз имам вяра, че рано или късно в България ще има прокуратура, която ще се заеме с същинските закононарушения и грабежи ", сподели Радев.

По думите на президента не е укоримо, когато човек се среща с някогашен представител на митниците, който 20 години не е в тази система и най-вероятно няма нищо общо с публични поръчки.

" Какво има в плика, това не е плик, а подаръчна торбичка. Това са внушения и операции, те идват от едно място. И от по кое време връчването на подаръчна торбичка с алкохол или каквото и да било е закононарушение. Няма да разясня ченгеджийски похвати. Срещу президентската институция, вие си направете изводите, те са доста ясни, работи се с ченгеджийски похвати ", сподели президентът Радев.

Изкуствено основана и изкуствено раздухвана, по този начин президентът дефинира цялата история.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР