Преброяване и незабавна регистрация на домашни и дворни кучета в

...
Преброяване и незабавна регистрация на домашни и дворни кучета в
Коментари Харесай

Броят и регистрират дворните кучета в Община Хасково 

Преброяване и незабавна регистрация на домашни и дворни кучета в града и селата. Масова кастрация на безстопанствените животни с присъединяване на Неправителствени организации, доброволци и частни ветеринарни лекари. Ваучери за безвъзмездна кастрация на регистрирани кучета на обществено слаби стопани. Това са част от ограниченията, заложени в програмата за понижаване на популацията на безстопанствените кучета в Хасково до 2025. Проектът й (вижте го )е качен на уеб страницата на общината, отзиви и оферти се одобряват до 21 октомври. След това ще бъде подложена на гласоподаване в Общинския съвет.

Програмата планува още създаване на подслон за животните, надзор над лицата, които развъждат кучета, както и върху хранителната среда – съдове за битови боклуци,
които кучетата не могат да отварят и обръщат, постоянно сметосъбиране.

Предвижда се също основаване на уебсайт, който да помогне за задомяване на безстопанствени кучета. Там ще се разгласяват фотоси и информация на животните, за които се търсят стопани. Към общинския подслон ще се дефинира отговорник за поддържане на настояща информация в уеб страницата и осиновяванията.
За реализиране на програмата общината ще работи с неправителствени организации за отбрана животните и доброволци. Тя ще се финансира от общинския бюджет, дарения, ще се търсят благоприятни условия и по стратегии.

Факт е, че в доста дворове в града и селата се отглеждат кучета, които не са регистрирани. Напъдени или изтървани животни стават причина за увеличение на популацията, а за това отговорност би трябвало да носят стопаните им. Според в този момент настоящата разпоредба регистрацията и чипирането кучетата са наложителни, притежателите дължат годишна такса от 10 лева Тези, които не са записали животните си евентуално ще бъдат санкционирани при преброяването.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР