Преборихме се за целево финансиране за най-бедните и слабо развити

...
Преборихме се за целево финансиране за най-бедните и слабо развити
Коментари Харесай

Андрей Новаков в Кочериново и Бобошево: Преборихме се за целево финансиране за най-бедните и слабо развити райони

Преборихме се за целево финансиране за най-бедните и едва развити райони. Съфинансирането за тях ще бъде 85% след 2020 година, а освен 70%, каквото бе първичното предложение. Това значи, че една община би доплатила едвам 15 %, а не 30 % от личния си бюджет.

Това съобщи в община Кочериново претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Андрей Новаков. Той се включи в осведомителна акция във връзка Деня на Европа, проведена от кмета на Кочериново Иван Минков, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.



„ Имаше легенди и подправени вести, че парите от Европейски Съюз ще спрат. Истината е, че България получава 4 пъти повече от Съюза в сравнение с внася и това ще продължи и след 2020 година “, разясни пред присъстващите Андрей Новаков. Той уточни, че всяко едно обитаемо място в България се употребява от европейската взаимност и това се вижда и в община Кочериново. Новаков сподели още, че остават единствено елементи до окончателното довеждане докрай на районното хранилище за Благоевград и Кочериново, където отпадъците ще се съхраняват безвредно. Още един план, финансиран с европейски средства.



В община Бобошево Андрей Новаков се включи в самодейността на Общинската и младежка конструкция на ГЕРБ за Деня на Европа. Той бе топло посрещнат от локални жители и симпатизанти на политическата мощ. По остаряла българска традиция бобошевци посрещнаха евродепутата със сладка погача и мед. Те го поздравиха за интензивността му като евродепутат, по тази причина че отстоява българските ползи почтено и в никакъв случай не не помни и дребните обитаеми места в своята работа. Да поздравят Новаков и да му пожелаят триумф в акцията бяха пристигнали и читалищни дейци от селата Слатино, Блажиево и Усойка, които той е подкрепял в културната и читалищна активност, която развиват.



Деня на Европа в Бобошево означиха с разпределяне на значки и знаменца и с стартиране на балони в небето. В самодейността се включиха и координаторът на локалната конструкция и ръководител на Общински съвет Даниела Стоянова, регионалният координатор на МГЕРБ Мая Станойкова-Илиева и Миглена Георгиева – ръководител на локалната конструкция на МГЕРБ.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР