Преболедувалите COVID-19 не бива да се успокояват, защото е известно,

...
Преболедувалите COVID-19 не бива да се успокояват, защото е известно,
Коментари Харесай

Задължително си направете тези изследвания, ако сте преболедували ковид

Преболедувалите COVID-19 не трябва да се успокояват, тъй като е известно, че вирусът поразява освен белия дроб, а оставя отпечатък върху целия организъм.

Първото, което наложително би трябвало да се направи, е общ разбор на кръвта, с цел да се удостовери приключването на възпалителния развой, неналичието на анемия и да се ревизира равнището на кръвната захар, поучават общопрактикуващи лекари. Няколко месеца след отшумяването на инфекцията у доста хора се следи висока кръвна захар, което основава риск от диабет.

Много е значимо да се направи разбор на количеството витамини в организма, по-точно на витамин Д. Неговият недостиг повлиява способността ни да се борим против вирусите. Подобен разбор и спомагателен банкет на витамини ще предотврати наново боледуване.

Анализът на времето за кръвосъсирване също е значим, изключително за тези, които са преболедували тежко коронавирус инфекцията. Повишената съсирваемост усилва риска от формиране на тромби, а намалената основава заплаха от кръвоизливи.

Биохимичните индикатори ALT и AST също би трябвало да се изследват, тъй като демонстрират положението на черния дроб. Увеличената интензивност на тези индикатори в кръвта приказва за увреждане на органа или разрушение на клетките му.

Коронавирус, като всяка вирусна зараза, може да аргументи автоимунен тиреоидит на Хашимото. Обърнете се към ендокринолог, с цел да ви направи ултразвуково проучване на щитовидната жлеза. За такава диагноза би трябвало да помислят хората, които виждат намалена продуктивност, липса на сила, незаинтересованост, бодърствуване и непрекъсната отмалялост.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР