Пребитият студент Евгени Марчев е задържан незаконно по време на

...
Пребитият студент Евгени Марчев е задържан незаконно по време на
Коментари Харесай

Пребитият студент Евгени Марчев е незаконно задържан на протестите, реши съдът |

Пребитият студент Евгени Марчев е арестуван нелегално по време на антиправителствените митинги през лятото на 2020 година, реши Софийският областен съд, представен от " ".

Пред Районния съд от Министерство на вътрешните работи настояват, че полицията не се е нуждаела от задоволително доказателства, с цел да арестува Марчев, само че в границите на делото излиза наяве, че полицията не е имала никакви доказателства за ареста му. 

Шокиращите фрагменти от 10 юли, на които се вижда по какъв начин служителите на реда завличат хора към Министерски съвет, бяха оповестени в обществените мрежи ден. На фрагментите се виждат най-малко двама паднали на земята младежи, които служителите на реда ритат грубо.

" Задържането на Евгени Марчев не покрива нито стандарта за правда, нито този за непроизволност като основополагащи правила при ограничение правото на независимост ", написа в решението на съда.

Наказан за побоя на беше служителят на реда и стартира работа в Бюрото по отбрана, което беше под управлението на основния прокурор. Андонов получи " най-тежкото " наказване след побоите по време на митингите - забрана за повишение за период от две години.

а на пребития студент тогава сподели, че той е получил отоци в региона на главата, кръвонасядания по гръдния панер с " изразена болкова симптоматика ", рамото и бедрото и голям брой охлузвания по цялото тяло. Той самият описа по какъв начин са  - " в бъбреците, в гърба, в главата. Крещях за помощ, като чаках някой от техните сътрудници да се отзове, само че нищо такова не се случи ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР