Пребиха жестоко възрастен мъж, а след това го обраха. Пострадалият

...
Пребиха жестоко възрастен мъж, а след това го обраха. Пострадалият
Коментари Харесай

Пребиха и ограбиха сляп пенсионер във Врачанско

Пребиха грубо възрастен мъж, а по-късно го обраха. Пострадалият е открит на другия ден в безпомощно положение в дома му. 76-годишният мъж е полусляп и живеел самичък в белослатинското село Търнак. Местните хора признават, че живеят в боязън поради честите обири в селото.

Всеки ден на обяд 76-годишният Станчо получавал храна от обществения патронаж. Вчера обаче той не вдигнал телефона. Племенникът му от прилежащата къща извикал кмета на селото и двамата прескочили оградата на парцела му с цел да влязат, тъй като било заключено.

" Намерихме го вътре в безпомощно положение. Целият беше в кръв. Просто нямам думи. Човек може би кучето си не бие по този начин, както той беше засегнат ", съобщи Николай Ненов, племенник на потърпевшия.

Мъжът е открит на пода в една от стаите на дома му. Кметът на селото незабавно се обадил на незабавния тел.112. Пострадалият е бил контактен, само че в доста тежко положение и е откаран за лекуване в Многопрофилната болница в Плевен.

" Ние говорихме с него. Питахме го къде са ключовете с цел да може да отворим портата, насочваше ни тука там. Той е мъчно преносим, недъгав е с единия крайник, с едното око е кьорав, не вижда, обслужваше се самичък ", добави Йото Лалов, кмет на село Търнак.

Над 100 са самотно живеещите хора във врачанското село Търнак. Заради честите обири хората живеят в непрекъснат боязън, споделя още кметът.

" Всички са наплашени, дами, мъже, по-млади и по-стари, смут е. Селото не е малко над 1400 поданици са, контингентът е доста неприятен ", добави Йото Лалов.

Над 20 са къщите на улицата, където е пребит възрастния мъж. Обитаеми са единствено три от тях, а всички останали са разграбени и разрушени. Хората в селото са ужасени от случилото се и всеки пази дома си, както откри за добре.

От полицията към момента се търсят причинителите.

Репортер: Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР