Празнуваме Цветница! Празникът се отбелязва една седмица преди Великден в

...
Празнуваме Цветница! Празникът се отбелязва една седмица преди Великден в
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Свидетели сме на ужасна трагедия - войната в братска Украйна

Празнуваме Цветница! Празникът се отбелязва една седмица преди Великден в неделята след Лазаровден. Познат е още като върбова или палмова неделя.

В храм “Свети Алексндър Невски ” беше отслужена празнична литургия. Тя беше отслужена от Негово светейшество патриарх Неофит, а Мелнишкият свещеник Герасим прочете патриаршеското слово.

В него беше упомената и братоубийствената война в братска православна Украйна. В словото беше маркирано, че това е една ужасна покруса, с която всички ние живеем и която съпреживяваме като братя по религия и жанр на страдащите от нея.

" Нека горещо молим Господ Иисус Христос, Който, като почтен, претърпя поради всички нас премеждия и най-страшната гибел, да смекчи сърцата на тези, в чиято власт е да прекратят войната и гибелта на хилядите ѝ почтени жертви, да дарува мир и богатства воля сред всички православни нации и по целия свят. Нека Неговата благосклонност да покрие всеки грях и да насочи сърцата на всички индивиди към примирение и смирение. Благодатта и мирът на Господа нашего Иисуса Христа да бъдат всички нас!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР