Празнуваме Свети Валентин! Празникът на влюбените не трябва да пропада

...
Празнуваме Свети Валентин! Празникът на влюбените не трябва да пропада
Коментари Харесай

Роза, филм, вино... Колко ще струва срещата за Свети Валентин?

Празнуваме Свети Валентин! Празникът на влюбените не би трябвало да пропада поради инфлацията.  Обичайна среща може да включва забавен филм, по чаша вино, а и несъмнено - цвете за обичаната. Не би трябвало да забравяме и за вечерята. Но какъв брой ще коства празничната вечер?

От уеб страниците на кината в София се вижда, че в огромните вериги в столицата билет за някой от блокбастърите като „ Аватар “ на 14 февруари към 8 вечерта на 3D коства 12 лева с очила и 10 без очила. Ако въпреки всичко решите да го гледате на 4D цената е 22 лева с очила и 19 без очила. Цената на 2D за известен филм, който нормално феновете избират за празника като „ Професия: Стриптизор “ или „ Титаник “ е 14 лева на човек.

В по-малките артхаус кина в центъра в този часови диапазон цените са от 10 до 12 лева Меню за двама с пуканки и две коли в другите кина може да варира сред 16 и 18 лева

Проверката  в уеб страниците за билети за спектакъл демонстрират, че на 14 февруари би трябвало да си подготвите сред 10 и 25 лева с цел да гледате някоя от постановките.

Приблизително 40 лв. ще би трябвало да кино за двама.

 Бутилка вино в заведенията за хранене в центъра може да варира до доста разнообразни суми, само че някои от най-масовите са на цени към 30 лева Чаша вино можете да откриете за сред 6 и 8 лева.   Коктейлите, от своя страна, са сред 12 и 16 лева

По чаша вино за двама - 14 лева

Пицата си остава една от обичаните храни за среща на българите. Цената на дребните пици в заведенията за хранене на Витошка са почти към 15 лева като всичко варира според от вида заведение и продуктите, които употребява, написа bTV.

Ако решите да си вземете десерт, ще би трябвало да отделите още най-малко сред 8 и 10 лева на човек.

Празнична вечеря: 50 лева

Вече имаме кино, вечеря и нещо за пийване. Време е да проверим цените на цветята. Лалетата са на цени към 2 лева, а розите сред 6 и 8 лева за брой.

Така за една ориентировачна среща биха били нужни 112 лева за вечер. (Включва 2 билета за кино и пуканки, 2 чаши вино, 2 пици и 2 десерта и една роза). В калкулацията липсват средствата, които би трябвало да си приготвите за превоз.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР