Празниците са време, в което можем да си починем, да

...
Празниците са време, в което можем да си починем, да
Коментари Харесай

7 изпитани средства срещу празничния стрес

Празниците са време, в което можем да си починем, да се повеселим и да прекараме повече време с околните си. За страдание, почивните дни към Коледа и Нова година са и време не извънреден стрес, заради високите упования, многото празненства, които би трябвало да посетим, разнообразните дарове, които би трябвало да купим и работата, която би трябвало да приключим.

Благодарение на LiveScience ви предлагаме ви няколко изпитани и научно потвърдени метода посредством които можете да запазите душевното си успокоение в цялата тази лудница:

Не идеализирайте предишното

Нищо не може да бъде толкоз съвършено колкото някой безценен персонален спомен за някой отминал празник. Това идеализиране на предишното обаче може да сътвори нереалистични упования, които са един от основните виновници за празничния стрес, изяснява психологът Д-р Карол Голдберг. Нещата, които ни се случват по празниците, в това число подаръците, храната и общуването с хората, няма да са съвършени и това е напълно обикновено, изяснява доктор Голдберг.

Не се ядосвайте по време на роднински събирания

Всеки знае какъв брой дразнещи могат да бъдат някои родственици при фамилно събиране. Освен това изстраданият опит на човешката цивилизация сочи, че по празниците се случват най-епичните фамилни кавги. Ако някой ваш чичо, вуйна или родител се показа в най-дразнещата си светлина, " представете си, че гледате филм, в който разговаряте с тях и сте единствено наблюдаващ на протичащото се ", поучава психологът Полин Уолин. Това ще ви помогне да се дистанцирате от обстановката и да не предизвиквате изцяло непотребен скандал, изяснява тя.

Направете си лист и го проверете два пъти

Дори в случай че сте в разгара на персоналното си коледно безумство към момента не е късно да въведете малко ред. Вземете образец от Дядо Коледа и си направете лист, споделя фамилният терапевт доктор Лорън Уебър. " В него включете хората, за които към момента не сте купили дарове и парите, които сте подготвени да похарчите ", поучава тя и добавя, че предварителното изследване в интернет може в допълнение да понижи напрежението от извършването на покупки в последния миг.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР