Празниците са полезни за нашето здраве. Разбира се, това го

...
Празниците са полезни за нашето здраве. Разбира се, това го
Коментари Харесай

Честите отпуски са полезни за здравето и удължават живота

Празниците са потребни за нашето здраве. Разбира се, това го знаем от дълго време, само че в този момент е и научно потвърдено

Те са толкоз потребни, че даже може да удължат живота ви. Адмирации за резултата от това изследване, тъй като в този момент в никакъв случай не би трябвало да се оправдавате пред приятелите, фамилията или сътрудниците си, че още веднъж излизате във почивка.

Празниците са потребни за нас, безапелационни са резултатите от 40-годишно изследване на университета в Хелзинки. Те демонстрират, че хората, които употребяват по-малко от три седмици отпуск годишно, рискуват с 37% повече да умрат на по-млада възраст, в сравнение с хората, които ценят повече ваканцията, оповестява порталът Lonely Planet, представен от БНР.

Проучването е почнало през 1970 година измежду 1 200 предприемачи, които са изложени на нараснал риск от сърдечни болести заради затлъстяване, високо кръвно налягане или висок холестерол. Установено е, че има ясна разлика сред предприемачите, които почиват и тези, които не отделят задоволително време за отпуски. Оказва се, че мъжете, които не вземат задоволително почивни дни, по-често работят в свободното си време и спят по-малко.

Резултатите от проучването са показани на конференция на Европейското кардиологично сдружение в Мюнхен. Водещият откривател проф. Тимо Страндберг даже поучава лекарите да предписват отмора на пациенти в риск, а не да ги пропагандират за огромни промени в метода им на живот.

В реалност здравословният метод на живот не може да компенсира прекомерно дребното почивни дни. Ваканцията е страховит метод за унищожаване на напрежението и освобождение от отговорност; нито една суперхрана не може да се конкурира с това. Освен това, коригирането на нездравословния метод на живот може единствено да аргументи повече стрес, което от своя страна има противоположен резултат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР