Празниците пораждат стрес. Според специалисти, това е свързано с усещането

...
Празниците пораждат стрес. Според специалисти, това е свързано с усещането
Коментари Харесай

Колко е важно да останем спокойни по време на празниците

Празниците пораждат стрес. Според експерти, това е обвързвано с чувството за обвързване.

Чувството, че " би трябвало " да се забавляваме е пагубно.

Няма по какъв начин да се настроим на празнична вълна, чувствата идват непринудено и не могат да бъдат програмирани.

Да чакаме от себе си ведро въодушевление е сигурен път към обезсърчение, горест и самообвинения. 

Тази година има спомагателен напън празниците да бъдат още по-специални.

Мнозина считат, че излизаме от пандемията и е нужно да го отбележим уместно.

Въпреки това, финансовите, персоналните и професионалните ни проблеми не са се изпарили.

Пандемията съумя да направи хората по-осъзнати. Събуди мнозина за същински значимите неща в живота.

Потенциал да създадат същото, носят и идните празници.

Да слагаме граници, да не забряваме личните си страсти, да уважаме персоналното пространство на останалите са също толкоз значими, колкото вкусната софра и подаръците. 
 Празниците са време за персонална равносметка
Ето седем съвета по какъв начин да останем спокойни по време празниците: 

Отделете време, с цел да помислите какво в действителност желаете. Красивият фон, украсата и подаръците сигурно наподобяват добре в фамилния албум. Но те не са наложителна част от празника. Чувството за реципрочност и благодарност основава същински уют. Вие определяте по какъв начин да наподобява това особено време от годината. 

Действайте. Вече сте решили по какъв начин да прекарате празниците. Заявете го на всичките си другари и родственици. Променете бюджета, местоположението и дрескода. Всичко в името на това да се почувствате добре. Проява на сходна храброст ще ви даде убеденост за провокациите в новата година. 

Инвестирайте в скъпи мигове. Скъпите дарове носят мимолетно благополучие. Истинското задоволство се намира в споделените прекарвания. Можете да готвите, да рисувате, да създавате музика, да се разхождате в парка с обичаните си хора. Занимания, които да основават мемоари. Доброволчеството и непредвиден акт на добрина към чужд също са измежду нещата, които ще ни създадат щастливи без да сме го подозирали. 

Да бъдем осъзнати  и да се научим да прощаваме. Роднините могат да бъдат...изтощителни. Уморителни. Дразнещи. Нахални. Невъзможни. Прекомерно любопитни. Могат да ни съдят. Да не ни схващат. Нека тази година се опитаме да извиним на всички, които са ни наранили. Нека преосмислим личното си и непознатото държание. Нека не разрешаваме на страстите да ни завладеят. 

Да си сложим граници. Ако не желаете още едно парче, в случай че сте отказали алкохола, в случай че за поредна година сте без гадже и би трябвало да обяснявате на някого за какво. Просто спрете. Не ходете там, където не желаете. Не опитвайте храни, които ще ви се отразят зле. Не общувайте с хора, с които не желаете. Звучи елементарно, само че е пъклен мъчно. Направете дребни стъпчици в тази посока. 

Позволете си да чувствате. Това, че идват празници не анулира чусвтото на подтиснатост, отмалялост обезсърчение или комплицираност. Споделете какво ви тревожи. Ще се учудите какъв брой хора се чувдтват тъкмо по същия метод. 

Намерете вашето персонално коледно знамение. Нощното небе, светлините върху влажен бул., усмивката на инцидентен минувач. Снегът, разнообразни чорапи, прекрасен филм, историята, която дядо ти постоянно споделя, дразнещите въпроси на дребната ти сестра. Тази извънредно предвидима скука, под която се крие същинското благополучие.  
 Щастието се крие на непредвидени места
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР