Празниците освен за наздравици и равносметка са време много българи

...
Празниците освен за наздравици и равносметка са време много българи
Коментари Харесай

На вниманието на МВР и Агенция “Митници”: Трови ли хотелската верига “Сиена” туристите с фалшив алкохол от в Лозенец и Приморско?

Празниците с изключение на за тостове и равносметка са време доста българи да изберат къде да прекарат лятната си отпуска. В търсене на най-хубава оферта, на помощ идват профилираните туристически уеб сайтове, където с изключение на да съпоставя цени и екстри, родният екскурзиант събира отзиви на препатили за изискванията, хигиената и качеството на услугите. 

Предимството на сходни платформи е, че мненията са достоверни и шансът някой злонамерено да унищожава имиджа на този или оня хотел клони към нулата, за разлика от конгреси и обществени мрежи. 

В опит да подберем атрактивни летни дестинации, нашият екип също се зарови да търси мнения за високия клас комплекси по родното Черноморие, които следва да оферират отлични условия за фамилии с дребни деца. 

Сред океана от в действителност удовлетворени туристи, се откроиха няколко отзиви свързани с хотелската верига “Сиена ”, включваща първокласния, 4-звезден комплекс в Приморско под марката “Siena Palace ” и не по-малко блестящия на пръв взор “Siena Premium Retreat ” в Лозенец. Обратната връзка от страна на клиентите меко казано ни тормози, ето за какво публикуваме оценките без редакторска интервенция, давайки право на отговор на всеки, почувствал се обиден. 

Като оставим на страна дежурните недоволства от звук, ниска хигиена в стаите, нулева просвета на обслужване от страна на личния състав, крадливи камериерки, косми в басейна и запушена канализация, не можем да подминем с лека ръка сигнала, че в хотелите от верига “Сиена ” се оферират наливни спиртни питиета, без бандерол, запечатани в пластмасови туби с незнайно наличие. За това първа свидетелства потребителката Лора Георгиева под т.3 в листата си с отрицателни прекарвания: 

“Алкохолът ни го наливаха от пластмасови туби и пвц бутилки за минерална вода. Както виното, по този начин и твърдия алкохол. Значи ли това, че са ни предложили подправен наливен алкохол, което е неразрешено и рисково? ”, пита дамата, само че отговор от страна на управлението липсва. 

Потвърждение на думите й дава и друга посетителка, Каролина Минекова, която също е забелязала, че спиртните питиета се разливат от туби на бара. На въпрос за какво не им покажат бутилките с бандерол, барманът отвърнал язвително, че защото гостите пиели доста, личният състав авансово присипвал алкохолното наличие в общ съд за по-лесно. Г-жа Минекова обаче упорства данъчните да извършат инспекция “за да не се изтрови народа ”. 

По някаква подигравка, без да дава мнение за качеството на пиячката в хотел “Селена ”, клиент с малко име Димитър споделя по какъв начин след вечеря в комплекса им в Приморско е получил остро стомашно неразположение, съпроводено с повръщане. Вместо да извикат кола за спешна помощ за клиента, платил най-малко хилядарка за почивката, от рецепцията го оставили да се оправя самичък. Фактът, че от тоалетката в банята му бил липсващ безценен и марков парфюм оставяме без коментар. 

Тук е мястото да напомним, че предлагането на спиртни питиета без бандерол в хотелските комплекси не е досадна немърливост, а престъпно закононарушение. Като член на Европейски Съюз, от 2007 година България има обвързване да предлага корав алкохол само и единствено в стъклени разфасовки, съответно облепени с акцизен бандерол. Така с изключение на доходи в хазната, страната подсигурява, че напитките са създадени от лицензиран винпром и са безвредни за здравето. Над 10 години Националната лозаро-винарска камара сигнализира, че всеобща процедура е хотелите по Черноморието да купуват незаконно водка, ракия, джин, мастика и уиски от гаражни производители и “казани ”, които след това обилно разливат на прежаднелите за евтина скоросмъртница летовници. Съмнителните течности са мощно отровни и нормално се забъркват от долнопробен алкохол, оцветители и есенции, предопределени за перилни препарати и козметика. Ето за какво не е чудно, че един от героите на днешния ни роман Димитър, се е скъсал от повръщане след вечеря в другояче баровските заведения за хранене на веригата. На година единствено един хотел с потенциала на “Siena Palace ” и “Siena Premium Retreat ” може да спести близо милион лв. от данъци върху “твърдото гориво ”, предвиждат специалисти. 

Справка в комерсиалния указател сочи, че шеф на елитните хотели “Сиена ” е госпожа Росица Колева посредством сдружението “Еврос -Кип “ ЕООД. Тя постоянно получава награди за качество на предлаганите от нея туристически услуги. Как хората, връчили й влиятелните документи биха погледнали на тъжби от сходно естество, следва занапред да разберем.

Задължение на Агенция “Митници ” и Министерството на финансите е да ревизират хотели и питейни заведения за типа и качеството на алкохола, само че както постоянно става у нас, или липсват задоволително инспектори, или част от проверяващите са на втора заплата към хотелите за “да си траят ”. 

До тогава натровените и повръщащи туристи ще се множат, а България справедливо ще бъде на опашката в международните ранглисти, на пук на прелестните си естествени дадености.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР