Празникът на винарите и лозарите Трифон Зарезан бе честван в

...
Празникът на винарите и лозарите Трифон Зарезан бе честван в
Коментари Харесай

В Харманли тържествено бе честван Трифон Зарезан

Празникът на винарите и лозарите Трифон Зарезан бе празнуван в Харманли, заяви локалната администрация. Тържествата са почнали в храма "Св. Трифон ", където старозагорският митрополит Киприан е водил утринното свещенодействие и тържествената литургия във връзка националния празник.

Заедно с него са служили архиерейски наместник отец Живко Петров и локални свещеници. Те са отправили молитвите си за благодат и добра годишна продукция и са осветили на обичайния курбан. За тържеството в храма са били харманлийци и посетители на града - кметът на общината Мария Киркова, заместникът и Валентина Димулска, националният представител Георги Станков и заместител регионалният шеф доктор Стефка Здравкова.

Лошото време, мощният вятър и дъжд от дъжд и сняг обаче са попречили на локалните самодейци да поздравят своите съграждани с плануванаъа фолклорна стратегия. Въпреки това управлението на общината е благодарило на тях и техните ръководители за готовността им да допринесат за положителното въодушевление.

Кметът Мария Киркова, заместител регионалният шеф доктор Стефка Здравкова и ръководителят на клуб "Възрожденец " доктор Милко Стаматов са направили ритуала "зарязване " в близкото лозе. Те са нарекли да е плодовита годината, да е добра реколтата и да са цялостни бъчвите с вино.
Раздаден е бил курбанът за здраве, а локални винопроизводители са предложили на присъстващите част от виновността си за почерпка и дегустация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР