Празникът на Съединението продължава и на 7 септември. Това написа

...
Празникът на Съединението продължава и на 7 септември. Това написа
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Празникът на Съединението продължава и днес!

Празникът на Съединението продължава и на 7 септември . Това написа в собствен разбор в обществената мрежа Фейсбук. Той обаче напомни с какво нашите родители свързват тази дата и за какво

„ Всъщност празникът на Съединението продължава и през днешния ден.

На 7 септември 1940 година, с помощта на дипломацията на Цар Борис III се подписва Крайовската конвенция, посредством която – без да пукне пушка – България си връща Южна Добруджа, отнета от Румъния в Междусъюзническата война през 1913 година Над 100,000 души излизат по улиците на София да честват, когато градът е бил към 300,000 души.

Нещо сходно сещате ли се след синия протест през 1990 година?

Не, по-възрастните българи познават 7 септември по напълно различен метод. На тази дата се е родил комунистическият деспот Тодор Живков и като подарък за рождения му ден е осъществено нападение против най-големия му критик по времето на комунизма – писателя Георги Марков.

Като в сюреалистичен римейк на „ Бай Ганю убива създателя си “, признакът на полезностите, завладяли България на 9.9.1944 убива техния изобличител.

Есенцията на културата, която дойде с алената войска в България е сакрално елементарна. Поради естеството на комунистическия модел, основаният недостиг на материални богатства служи за тяхното придобиване към този момент не посредством труд, познания и старания, както преди, а посредством власт. Изгражда се фетиш към личността на върха на тази власт, който по думите на Георги Марков “кацна в България със самолета на Георги Димитров от Москва ”.

Но членуването в единствената партия за задачата изисква общественото възпроизвеждане на идеологичен канон, характерна словосъчетание и процедурни ритуали – посредством които Лъжата става метод за оцеляване. Тези, които се вричат в преданост към нея, получават опция за достъп до обществени запаси.

Чрез своите основатели, тази просвета се пресели в новите партийни субекти, които след първичното двупартийно опълчване при сглобяване на българската народна власт започнаха да се множат под формата на лидерски планове.

И по този начин стигнахме до днешния ден, когато имаме не едно, а няколко БКП-та: организации с тоталитарен темперамент, едноличен лидер и послушание на лидерската истина. Общото сред тях е, че нито един проблем на жителите не е решен, само че всеки проблем продължава да е съображение да се желае властта и с нея – достъп до Бюджета. А офертите на тези партии, дружно с техните ментета се „ купуват “ от съвсем 2 милиона души до през днешния ден. Които не престават да имат вяра, че някое малко Българска комунистическа партия ще употребява бюджета да усъвършенства живота им.

Впрочем и Георги Марков е „ дал своя вот “ за режима с филмите си преди емиграцията. Докато не се изправя против системата на Лъжата с цената на живота си. “

Президентът се разгласи за отбрана на въглищните централи в България

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР