Празникът на плодородието се организира за шеста поредна година и

...
Празникът на плодородието се организира за шеста поредна година и
Коментари Харесай

Празникът на плодородието в Шабла ще се проведе на 15 септември

Празникът на плодородието се провежда за шеста поредна година и цели последователност в положената традиция да демонстрираме даровете на природата и грижовността на стопаните. Ежегодно празникът се провежда в първия неработен ден след Кръстовден.

По одобрената традиция и тази година уредниците от община Шабла ще дадат опция на всички локални и гостуващи ни производители да подредят свои щандове, а на самодейните колективи да вземат участие в културната стратегия.

Събитието е с конкурсен темперамент и премиите ще бъдат поделени в няколко категории: най-едри зеленчуци (лук, морков, тиква, любеница, грозде, картоф, домат, капия и др.); най-добре аранжиран щанд; най-богат щанд; най-вкусни локални и национални ястия; най-характерен ритуален самун.

Специално жури, под председателството на Ути Бъчваров, ще отличи спечелилите, а община Шабла ще връчи парични награди и грамоти. В края на празника всички ще могат да опитат от вкусно приготвените ястия от Ути и от гостуващ майстор-кулинар от Република Полша. Празникът ще завърши с концерт на оркестър „ Канарите “ в Градския парк.

Покани за присъединяване са отправени до всички кметства, читалища, производители, аграрни кооперации, пчелари, животновъди, риболовци, както и общините на област Добрич и околните райони. Наши посетители ще бъдат и представители на побратимена на Шабла община Терешин. Желанието за присъединяване би трябвало да бъде доказано до 31 август.

Тази година, преди началото на Празника на плодородието, в Градския парк за първи път ще бъде проведена изложба-базар на декоративни птици и животни. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР