Празникът на местната идентичност Традиции и иновации на територията на

...
Празникът на местната идентичност Традиции и иновации на територията на
Коментари Харесай

Празник на местната идентичност отново представи тунджанското многообразие в с. Генерал Инзово

Празникът на локалната еднаквост „ Традиции и нововъведения на територията на МИГ – „ Тунджа “ още веднъж извърши с багри, звуци, и разноцветност село Генерал Инзово. На 24 септември в парка на селото си дадоха среща минало и бъдеще, претворени в тунджанските обичаи, традиции, занаяти, усети и новата им и по-съвременна трактовка, с цел да покажат същинската тунджанска еднаквост.

Празникът е продължение на план „ Традиции и нововъведения за промотиране на локална еднаквост “, който извършиха МИГ „ Тунджа ” и МИГ „ Котел, Сунгурларе, Върбица “.

Гости на празника бяха зам.-областният шеф Драгомир Димитров, кметът на община „ Тунджа “ Георги Георгиев, неговият заместител Димитър Димитров, секретарят на общината Галина Иванова и общински съветници.

Празникът на локалната еднаквост е част от дейностите за разпространение, информиране и гласност на използването на Стратегията на Местната инициативна група, акцентира зам.-кметът Светозар Грозев, който е и ръководител на МИГ „ Тунджа “.

Домакините от с. Генерал Инзово показаха ъгъл на патриархалното семейство с цялата уредба на АкБунарското домакинство, с присъщи селскостопански занимания, с типични за селото гозби, с присъщи традиции. В парка бяха обособени и кътове на разнообразни художествени занаяти и ателиета навън за деца и младежи за тъкане, бродиране и разработване на украшения.

Част от празника беше и ревюто „ Традиционни храни “, в които локални производители показаха своята продукция, а гостите и участниците имаха опция да я дегустират.

Събитието беше придружено от богата фолклорна стратегия, в която взеха присъединяване Танцова групировка „ АкБунарци “ с. Генерал Инзово, Фолклорна група „ Авлига “ с. Дражево, Танцова група „ Бели гълъби “ с. Гълъбинци и Певческата група при НЧ " Мисъл-1931 година " с. Овчи бунар.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР