Празникът Хелоуин отмина, но сезонът на тиквите продължава. След като

...
Празникът Хелоуин отмина, но сезонът на тиквите продължава. След като
Коментари Харесай

Яденето на тиква помага да изглеждаме по-млади

Празникът Хелоуин отмина, само че сезонът на тиквите продължава. След като са задоволили потребността си да дълбаят страховити лица в тикви, хората умерено могат да стартират да ги употребяват по предопределение. Макар и скромна, тиквата е извънредно потребна, написа в. "Дейли остарял ", базирайки се на английски здравен специалист.

Д-р Сет Ранкин, създател на Доктърс клиник в Лондон, не пести хвалбите си за зеленчука.

Тиквата е богата на фибри, с помощта на които основава по-продължително възприятие за задоволеност.

"Фибрите са значими за положително здраве на храносмилателната система и постоянни вътрешности. Добрата вест е, че 100 г тиква съдържат 0,5 г фибри, за сметка на нищожно количество калории. Хората, които желаят да отслабнат, могат да хапват тиква на воля, вместо да залъгват глада сред храненията с нездравословни артикули ", споделя доктор Ранкин.

Тиквата е с високо наличие на калий - по-високо, в сравнение с в бананите, което я прави отлична за консумация след тренировки за възобновяване на електролитите.

Тя е потребна и за зрението и имунната система. Съдържащият се в нея бета каротин, виновен за присъщия оранжев цвят, се преобразува от тялото във витамин А. Сто грама тиква обезпечават 170 % от нужния за положителното здраве на очите витамин, изключително в дългите зимни вечери, плюс потребните за зрението антиоксиданти лутеин и зеаксантин.

Голямото количество витамин А в тиквата, както и наличието на витамин С, укрепват имунната система в сезона на вирусите и грипа.

Тиквите са богати и на аминокиселината триптофан, която е значима за производството на хормона на положителното въодушевление серотонин. Серотонинът играе роля и в регулирането на съня, тъй че яденето на тиква на вечеря може да подсигури и качествена почивка през нощта.

Съдържащите се в тиквата фитостероли способстват за понижаването на рисковия за сърцето "лош " холестерол.

И в случай че това не е задоволително, тиквата оказва помощ да изглеждаме по-млади. Това й качество се дължи на бета каротина. Освен потребен за очите, антиоксидантът защищава кожата от състаряващите я слънчеви ултравиолетови лъчи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР