Празникът е един от моментите в нашия живот, в които

...
Празникът е един от моментите в нашия живот, в които
Коментари Харесай

Веска Ненчева: С антикризисните мерки, които предлагаме хората ще усетят подкрепата на държавата


" Празникът е един от моментите в нашия живот, в които имаме отношение към дадена тематика. В случая това е извънредно значимо, тъй като 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий дефинира нашата еднаквост. Връщаме се към корените, към родното и стабилността, която би трябвало да има всеки младеж, с цел да може да откри пътя си в огромното блуждаене на живота, което му следва. ", Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Веска Ненчева в ефира на Евроком и добави, че под патронажа на Ирена Анастасова стартира огромна самодейност по отношение на по този начин наречените " екранни деца ", за които е нужен различен метод на образование.

" С приемането на бюджета знаехме, че със усилването на рецесиите ще бъде нужна и актуализация. Още тогава регистрирахме проблемите с ниските заплати - освен измежду библиотекарите, също по този начин се повдигна и тематиката за заплатите на музейните служащи. Когато проблемите са натрупвани години наред и в миг на жестоки рецесии като сегашните, то просто няма по какъв начин да се компенсира нещо, което е в дълбока яма ", сподели още националният представител от левицата.

По думите й пенсионерите са били неглижирани от предходните ръководещи. " Единственото, което те направиха за последните 12 години беше даването на коронавирус добавки и то преди парламентарните избори през април предходната година. Това беше като благодеяние без ясна визия и философия, че пенсиите би трябвало да бъдат заслужено обновени. Тези 60 лв., които в този момент пенсионерите получават като коронавирус добавки ще продължат да съществуват, само че под формата на антиинфлационни такива ", добави Ненчева.

" Младите хора също би трябвало да бъдат подкрепени, тъй като и те са част от уязвимите групи. Години наред никой от предходните ръководещи не искаше да разяснява за втората година майчинство. Нашата битка беше втората година от майчинството да стигне най-малко минималната работна заплата и мога да кажа, че го постигнахме ", сподели още депутатът от Българска социалистическа партия по отношение на обществените ограничения предлагани от левицата.

Веска Ненчева разяснява и обстановката в просветителната система като сложи акцент върху отминалите матури. " Тази година от литературните творби, върху които трябваше да работят зрелостниците бяха по-малко на брой, само че компенсацията може би се дължи на обстоятелството, че те бяха ощетени последните 2 години в това онлайн образование, а това са в действителност и випуски, които първи приключват по силата на новия Закон за предучилищно и учебно обучение ", добави тя и бе безапелационна, че онлайн образованието води до десоциализация.

" Розопроизводството се трансформира в моя грижа през последните няколко години. Това, което направихме в 44-я парламент беше да приемем Закон за маслодайната роза, за който са правени опити още от 96-та година. Това, което се пробвам да направя е съсредоточаване на вниманието на Комисията по земеделие върху този проблем за розопроизводството, взаимно и със Министерство на земеделието. Мога да кажа, че имам поддръжка от сътрудниците ", разяснява Ненчева обстановката и потребността от промени, които са свързани с българските розопроизводители и добави, че земеделското министерство е дало спомагателни пари за тези, които са регистрирани като аграрни производители.

Депутатът от левицата направи ретроспекция на последните 10 и повече години, като дефинира демографската рецесия за главен проблем в България. " Забогатяването на обособени компании през рецесиите не е грижа за народа ", безапелационна бе Ненчева за 12 годишното ръководство на ГЕРБ.

В умозаключение тя съобщи, че една от задачите на Българска социалистическа партия е обединението да се запази поради множеството рецесии, в които се намираме, а предварителните избори съгласно нея биха довели до неустойчивост. " Въпреки че е мъчно тези антикризисни ограничения ще създадат по този начин, че хората да усетят поддръжката на страната ", довърши Веска Ненчева.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР