Празникът 9 май, Денят на Победата, придобива съвсем ново значение

...
Празникът 9 май, Денят на Победата, придобива съвсем ново значение
Коментари Харесай

Нова Русия и новият свят след Победата

Празникът 9 май, Денят на Победата, придобива напълно ново значение тази година. За първи път от 1945 година чакаме нова победа – без която самото битие на страната ни ще бъде сложено под въпрос. В същото време една нова победа не анулира великата и освен я удостоверява, тя се трансформира при започване на нова епоха в живота на нашата страна и на целия свят. И без победа няма да има Русия. Затова е толкоз значимо да разберем кого и какво би трябвало да победим – не можем да не победим.

Украйна в настоящия си тип е единствено забележимият зложелател. Но е ясно, че в този момент основният въпрос е военната победа над анти-Русия на бойното поле. Това е неоспорим въпрос, само че с цел да реализираме победа допустимо най-скоро, би трябвало да разберем с кого и с какво се борим, кой ни се опълчва и какво ни пречи.

Колективният Запад, воден от англосаксонските страни (или по-скоро техните елити), безспорно е нашият главен съперник в тази борба и тя няма да свърши, откакто оръдията в Украйна замлъкнат. Конфронтацията със Запада одобри формата както на прокси война - когато се бият с ръцете на украинци, които ще бъдат все по-напомпани с оръжия - по този начин и на цялостна икономическа и идеологическа война, чиято цел е, както Атлантистите непосредствено оповестиха 0 проваляне, изолираност, намаляване и промяна на властта в Русия. Тоест спорът ще докара до един от двата финала – капитулация на Русия с отстраняването на Путин или тежка рецесия на Запада, която ще докара до загуба на надзор от англосаксонците над обединявания Запад и разпадането му на най-малко две елементи, англосаксонският свят и Европа, с едновременна вътрешна рецесия в Съединени американски щати, основната западна мощ.

Ясно е, че единствено вторият вид е допустим за нас и има положителни справедливи предпоставки за това през идващите пет до 10 години, само че в това време би трябвало да се подготвим за продължителна, дълги десетилетия, борба с единен Запад, в случай че има подобен и след 2030г. Тоест, би трябвало да изхождаме от обстоятелството, че с цел да спасим страната, ще би трябвало да победим Запада – не в Украйна, а в световна борба. Мащабът на задачата не би трябвало да е плашещ - да, ние сме несравними по мощ със Съюз на съветските социалистически републики, само че световното нареждане на силите и най-важното, трендовете на международното развиване работят против Запада, против атлантическия план за международно владичество, наименуван глобализация

Следователно нашата победа над Запада е нужна освен на нас (въпреки че за нас на процедура е въпрос на живот и смърт), само че и на безспорното болшинство от незападния свят. Да, и доста нации от „ златния милиард “ с течение на времето ще стартират да схващат по-добре до какво ще докара успеха на англосаксонската „ глобализация “, тъй че те не са еднопосочни съперници на успеха на Русия.

Защото успеха на Русия над Запада не значи нито послушание на Запада пред нас, нито завоюване на Европа от нас – даже и най-упоритите русофоби не имат вяра в това. Не, нашата победа, както през 1814 и 1945 година, значи унищожаване на опасността за Русия от Запада. Но за разлика оттогава, когато целият свят живееше в ерата на западната надмощие (или хегемонията на западните страни, защото единният Запад към момента не съществуваше), сегашната победа ще бъде още по-голяма по своите последици, тъй като това ще значи края на половин хилядолетие западна надмощие в света. Тоест успеха на Русия в действителност ще отвори нова глава в историята на човечеството - както се споделяше за Октомврийската гражданска война (отношението към която, апропо, също ще се промени у нас и в света след това).

Какво е успеха над Запада? Може да се реализира по три метода.

Първи вид. Докато Русия от няколко години държи удара от Запада, като в същото време усилва преориентацията си към Изтока и Юга, цялата международна финансова, комерсиална и геополитическа система навлиза в стадия на огромно преструктуриране. В същото време вътре в Запада се ускоряват както спешните феномени, по този начин и различията сред англосаксонците и континентална Европа. Вътрешнополитическата рецесия в Съединени американски щати води до това, че обособените щати стават независими, което внезапно понижава световните им упоритости. При тези условия Европа получава опция да се отърве от британското въздействие и стартира да се трансформира в същински немско-френски план. Конфронтацията с Русия, която е неподходяща за Европейски Съюз, ще бъде смекчена и ще стартира търсенето на способи за възобновяване на разрушените връзки, само че към този момент при безусловно равни условия. Това е съветска победа.

Втори вид. След като Русия си върне контрола над Украйна, Западът ще консолидира режима на тотална икономическа война с нас вечно. Новата Берлинска стена разделя Европа и Русия, до момента в който съвсем всички връзки са разрушени и всичко наподобява като първата половина на 50-те, само че в още по-лош вид, поради глобите и опита на Запада да изолира Русия освен от своите, само че и също от международните пазари. Тези наказания обаче единствено форсират преструктурирането на интернационалната финансова и комерсиална система, като доближават ерата на западното владичество към края и във финансовия бранш. Русия от няколко години прави завой на Изток и Юг, забравяйки за връзките със Запада до по-добри времена. И това също е победа за Русия.

Третият вид е борбата сред Русия и Запада в Украйна да се проточи с години и да се придвижи в други елементи на Европа. Първо в Приднестровието, а по-късно в балтийските страни (след опит за цялостна обсада на Калининград). В същото време не се случва пълномащабна война сред НАТО и Русия - Русия не взема балтийските страни за себе си, ограничавайки се до " Сувалкския кулоар " до Калининград по продължение на полско-литовската граница, а Румъния се отхвърля от проектите си да анексира Приднестровието.

Но откакто Европа се възпламенява Азия – провокациите към Тайван водят до началото на китайско-американски спор по море и разкъсване на всички връзки сред Съединени американски щати и Китай. Настъпва бърз колапс на световната финансова, комерсиална и логистична система - светът е разграничен на два блока, западен и китайско-руски, борбата сред които е в най-хубавите обичаи на Студената война, в целия свят, само че без директен въоръжен спор като Корейската война от 1950-1953 година

И при този сюжет Русия си възстановява контрола над Украйна, а центърът на тежестта на международната геополитика (и военното напрежение) се реалокира в Тихоокеанския район. Западната епоха, дефинитивно изчезва в предишното, а Русия като евразийска мощ се трансформира в един от центровете на новия, многополюсен свят (защото двуполюсната система ще бъде единствено в временен етап).

Сега е ненужно да гадаем по кой от тези три пътя ще стигнем до успеха, към този момент всичко се взема решение на първо място на бойното поле. И тук първата ни цел е да попречим на Запада да проточи военните дейности с години. Украйна, като анти-Русия, би трябвало да бъде победена допустимо най-бързо - макар че към този момент е ясно, че предстоят още няколко стадия на специфична интервенция и всичко ще бъде направено по подобен метод, че да се сведат до най-малко загубите на нашите войски и цивилно население на страната.

На тези, които се оплакват, че формалните цели на специфичната интервенция са незадоволителни или неразбираеми, че се водят някакви договаряния, можем да напомним, че главната заявена цел е унищожаване на опасността за Русия от западна посока, т.е. от Украйна като анти -Русия като атлантическо оръжие. И това е невероятно освен без промяна на властта, само че и без смяна на самия формат на битие на държавност в тази част на историческа Русия. Категоричното изключване даже на теоретична опция за повторна промяна на Украйна от Малорусия в Анти-Русия е безспорен приоритет освен за Путин, само че и за всеки съветски родолюбец.

В същото време, с цел да върнем Украйна в фамилията на братските славянски нации (както го назовава Лукашенко) или просто в съветския свят (ако като Путин се придържаме към триединството на съветския народ, състоящ се от великоруси, малоруси и белоруси), ние се нуждаем освен от военна победа и от преструктурирането на сегашната украинска страна. Нуждаем се и от победа над себе си – също така без нея няма да има нито победа в Украйна, нито победа над Запада.

Защото преходният интервал, който стартира след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, най-сетне завърши - би трябвало да се отървем от всички рани и пострадвания на този интервал. Да, през последните години се пробват да ги лекуват, само че пристигна часът на тестванията и видяхме толкоз корумпирани служители и пета колона, ненавист и реплика на активност, формален национализъм и прекачване на отговорност. Скъпо в най-лошия смисъл - възмездието идва с живота на нашите бойци и офицери. Офшорни олигарси и крадливи служители, некадърни генерали и страхливи русофоби, „ звезди от шоубизнеса “ – в този момент би трябвало да се прочистим от всичко това, освен тъй като е вярно и почтено, а тъй като е въпрос на живот и гибел за Русия като такава. Нуждаем се от победа, само че не непременно, а с цената да се отървем от всичко, което е гнило. Сега обаче въпросът за пречистването става главен – без него не можем да победим. Не в Украйна, а в тази борба за Русия, която преди малко стартира.

Трябва да активизираме всичко най-хубаво, което е в нас и в обществото, всичко най-хубаво, което е било в нашата история (и в тези модели на социално-икономическата конструкция, които сме имали), всичко най-хубаво, което е в националния ни темперамент. Трябва освен да поддържаме Владимир Путин, който изцяло схваща мащаба на дилемите и огромна отговорност освен към народа, само че и към предците и потомците, само че да бъдем почтени един с различен и със себе си, виновни за нашите каузи и думи.

Предстои ни голяма и сложна работа - да създадем модел на структурата на Русия, който освен да издържи на всички тествания, само че и да стане постоянен и сполучливо да се развива в продължение на доста десетилетия напред. Имаме всичко за това: хора, запаси, международната обстановка (да, макар всички санкции) и най-важното - воля и мотивация. Ако руснаците желаят да завоюват, в случай че знаят защо се борят, няма мощ, която да ни спре. И по този начин успеха ще бъде наша.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР