Празник. Снимка: Искра.бг Гостите и жителите на Бургас се насладиха на

...
Празник. Снимка: Искра.бг
Гостите и жителите на Бургас се насладиха на
Коментари Харесай

По случай 115 години независима България: Валя Грозева и ансамбъл „Атанас Манчев“ с незабравим концерт в Бургас

Празник. Снимка: Искра.бг

Гостите и жителите на Бургас се любуваха на фолклорния концерт , който изнесе отбор „ Атанас Манчев “ по случай 115 години от оповестяването на независимостта на България. Десетки се събраха на площад „ Атанас Сиреков “ да се насладят на обичайните български ритми.

„ Честит празник! Бъдете здрави! Бъдете българи! Бъдете всичко това, което е българското изкуство. Специално за всички Вас – празничен концерт на отбор „ Атанас Манчев “ с началник Димитър Тонев. Ръководител на оркестъра Ангел Иванов. Моя благосклонност, Валя Грозева ще изпея за вас най-хубавите песни “ – с тези думи националната певица Валя Грозева се обърна към събралото се голям брой.

Първото осъществяване на ангелския глас беше песента „ Замръкнала е хубава Яна “ :

Красивите хора, песни и гайдарски мелодии огласиха бургаския площад . Те провокираха учудване измежду публиката . Впоследствие и жителите се причислиха към дългите хора, които се извиха пред постройката на Общината.

Припомняме, че тържествата в града започнаха с на националния байрак на Република България , флаговете на Европейския съюз и на Община Бургас . Последва празничен молебен за благоденствието на самостоятелна България. След това честванията се трансферираха пред и имаше обред по полагане на венци и цветя в памет на починалите за отбрана на Българската самостоятелност на паметника на 24-ти черноморски пехотен полк.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР