Празник не означва преяждане. Но въпреки съветите на специалистите, отрупаните

...
Празник не означва преяждане. Но въпреки съветите на специалистите, отрупаните
Коментари Харесай

Разходка и много вода, ако сте преяли на празника

Празник не означва преяждане. Но макар препоръките на експертите, отрупаните трапези с домашни гозби и празничната конюнктура ни предразполат да ядем повече от нужното. Преяждането носи дискомфорт, само че също по този начин може да бъде рисково. Консумацията на огромно количество храни и питиета се отразява зле най-много на стомаха, жлъчката, черния дроб и панкреаса. Основната причина, заради която се чувствате зле на идната заран, е намаленото количество на кръвна захар в кръвта. Именно поради това, доста евентуално е още със ставането да почувствате свиреп апетит, макар че сте преяли на предната вечер.

Ако сте прекалили с обичаните лакомства от великденската софра, специалисите поучават да пропуснете идващото хранене. Изчакайте да отмине първичната тежест и направете лека разходка. Любимата на мнозина сънливост след щедро нахранване не е целесъобразна, защото затруднява храносмилането. Внимавайте с количеството яйца, те са измежду най-опасните храни, с които може да се прекали. Две яйца дневно е оптималното количество, яденето на повече покачва равнищата на холестерола в кръвта. Ако въпреки всичко сте трансферирали целесъобразната численост, постарайте се да не ядете повече храни богати на белтъчини. Пазете децата от преяждане с яйца, за тях се предлага не повече от едно дневно.

Пийте доста течности - изключително вода и чай. За да се справите с огромни количества храна и алкохол, направете си зелен чай вместо кафе и се уверете, че пиете задоволително вода. Не залагайте на купешките " натурални сокове ". Повечето от тях съдържат огромно количество захар и единствено ще ви създадат по-жадни. Прясно изстискан сок от цитруси обаче ще ви зареди с сила и ще облекчи храносмилането. 

Не подценявайте разтоварващия режим след празничните дни. Седмица по-леко хранене, главно плодове и салати, ще помогне да се справите с тежестта и да си върнете положителната форма. И несъмнено, постарайте се да хапвате умерено, с цел да не се стига до преяждане. Така най-лесно ще избегнете проблемите от многото ястие. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР