Празник на науката организира Техническият университет в Пловдив. Проявите започват

...
Празник на науката организира Техническият университет в Пловдив. Проявите започват
Коментари Харесай

Празник на науката в ТУ-Пловдив

Празник на науката провежда Техническият университет в Пловдив. Проявите стартират в 10 часас Ден на отворените порти, когато всички искащи ще могат да прегледат част от лабораториите и образователните зали и да се срещнат с настоящите специалности във висшето образователно заведение. Предвидени са демонстрации на дронове и роботи, както и атрактивни танцови осъществявания.

В 14часа стартира 54-то издание на надпреварата на знаещите на клуб „ Квант “.Участниците ще дават отговор на въпроси от областите физика, механика, химия, астрономия, термодинамика и оптика. Част от дилемите са пробни, като опитите се вършат онлайн пред участниците и публиката. В полуфиналния кръг присъединяване ще вземат трите тима, които са събрали най-вече точки на предварителните елиминации.

В 15.20 часазапочва финалът, където ще се състезават най-хубавите два отбора. Четири от тимовете, които се включват в надпреварата тази година са от Математическата гимназия “Академик Кирил Попов “ Пловдив, два от ЕГ “Пловдив “ и по един отбор от ЕГ „ Иван Вазов “ – Смолян, ППМГ “Васил Левски -Смолян и СУ “Константин Кирил Филосов “-Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР