Празник на хляба в Добрич ще бъде част от културната

...
Празник на хляба в Добрич ще бъде част от културната
Коментари Харесай

Празник на хляба в Добрич е част от културната програма за БГ председателството

Празник на хляба в Добрич ще бъде част от културната стратегия за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. За форума под наслов "Хлябът, който ни свързва ", получил поддръжката на националния фонд "Култура ", заяви зам.-кметът на общината по филантропичните действия доктор Емилия Баева.

На празника на 19 май в Добрич ще отворят порти пробни работилници, които ще проследят пътя на хляба като културен знак през другите столетия - праистория, Античност, Средновековие, Възраждане. В ателието на съвремието деца и възрастни ще могат да творят в разнообразни форми на приложното изкуство - да рисуват с пръсти върху брашно, да редят приложения от зърно, да създадат от тесто украшения, разясниха от екипа на плана.

Изложение на самун и хлебни произведения ще притегли производителите от общината. На откритата сцена на централния градски площад "Свобода " добруджанци ще бъдат приканени дружно да вземат участие в ритуала въвличане на самун. Професионалният фолклорен отбор "Добруджа " ще приготви за празника спектакъла "Приказка за хляба ".

Общината реализира плана в партньорство с Регионалния исторически музей и художествената изложба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР