Празник на хляба ще се проведе, за 9-та поредна година,

...
Празник на хляба ще се проведе, за 9-та поредна година,
Коментари Харесай

И тази година село Оризаре ще отбележи Празника на хляба



Празник на хляба ще се организира, за 9-та поредна година, в несебърското село Оризаре. 25 самостоятелни участници и компании ще се включат в кулинарната галерия. Празникът стартира с фолклорна стратегия в 18:30 на площада пред кметството.
Привествия, кулинарно ревю с дегустация и музикални осъществявания навън, които ще завършат с огромно българско хоро вкючва празничната стратегия, сподели секретарят на читалището Димитринка Георгиева:
" Известно като житницата на общината, село Оризаре и тази година ще посрещне посетители от близо и надалеч на 7 юли, когато ще се отдаде респект и почитание към насъщния. На едно място ще се съберат майсторски направени самун и хлебни артикули, основани от сръчни локални хора и участници от други съставни селища на общината. Те показват питки, баници, кексове - всичко, което се прави от брашно ".

Село Оризаре се намира в подножието на Стара планина. Селището е познато с плодородието, чернозема и трудолюбието на локалните хора. А какво мислят те за празника на хляба - чуйте в репортажа на кореспондента ни Даниела Костадинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР