Празник на българския фолклор итрадиционни ястия отганизират вНейковоНа 15 октомври

...
Празник на българския фолклор итрадиционни ястия отганизират вНейковоНа 15 октомври
Коментари Харесай

Празник на българския фолклор и традиционни ястия отганизират в Нейково

Празник на българския фолклор итрадиционни ястия отганизират вНейково

На 15 октомври 2022 година /събота/ от 17:00 часа ще се организира второто издание на празника на „ Българския фолклор и българските обичайни ястия – Нейково 2022 година “. Той се провежда от Народно читалище „ Изгрев 1928 “, с. Нейково, кметство Нейково, с поддръжката на Община Котел.

Във второто издание на празника с песни и танци присъединяване ще вземат възпитаници от НУФИ „ Филип Кутев “ – Котел, тракийски оркестър от гайда, барабан, акордеон и кларинет, певчески и танцувални групи от НЧ „ Просвета-1919 “, с. Мокрен и НЧ „ Единство “, с. Жеравна.

Гостите на село Нейково ще могат да участват на обичайната нейковска седянка и да се насладят на вкусни гозби, състезаващи се в разнообразни раздели. Най-оспорваното съревнование тази година се обрисува раздела – „ Традиционни български ястия “, където феновете кулинари ще се борят за първото място, което ще получи специфична премия за най-хубаво достоверно ядене.

Целта на празника на „ Българския фолклор и българските обичайни ястия “ е запазване на българския фолклор и разпространение на достоверните български гозби.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР