Празничното шествие за Цветница в Ловеч е в неделя, 9

...
Празничното шествие за Цветница в Ловеч е в неделя, 9
Коментари Харесай

Празничното шествие за Цветница ще има в Ловеч

Празничното шествие за Цветница в Ловеч е в неделя, 9 април, от 11.00 часа. Шествието ще премине пътя от Катедрален храм „ Св. св. Кирил и Методий “ до Богоявленския мост до Общината.

Ритуалът „ По вода “ - обичаен бит „ Кумичене “ ще се състои на моста от 11:15 часа. Следва празнично шествие от Богоявленския мост, по бул. „ България “ до сцената в двора на Бившата казарма. Там в 12:00 часа ще бъде оповестена Кумичката на празника, оповестиха от Общината.

С концерт на родения в Ловеч артист Илиян Михов - Баровеца ще завършат поредицата концерти в границите на Пролетния празник „ Цветница 2023 “. Репертоарът на Илиян Михов е извънредно богат - включва сръбски, северномакедонски, италиански, гръцки, съветски, испански и доста други песни. Свири на кларинет и саксофон.

В рамките на „ Националния събор на националното творчество “ са включени десетки концерти. Предвидени са независими концерти още на Петя Панева, ФТА „ Магия “, на оркестър „ Калофер “, НЧ „ Бяла Анаста 2016 “, Ансамбъл „ Пирин “, на Лилия Семкова, на Пепи Христозова, на НЧ „ Зорница 2010 - Нено Щрегарски “, на ДТС и МТС „ Ловеч “ при ЦПЛР-ОДК – Ловеч, и Общинския духов оркестър.

В програмата са включени и доста читалищни сформира от разнообразни селища в Общината и страната. На пл. „ Тодор Кирков “ в кв. „ Вароша “, по бул. „ България “, в двора на Бившата казарма и на пл. „ Инж. Трифон Трифонов “ са отредени места за продажба на творби на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, маси за търговия, шатри за цветя, маси за търговия със захарни произведения, шатри и маси за консумация и атракционни обекти.

Пълната стратегия вижте
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР