Празничното осветление на градската коледна елха във Варна се дължи

...
Празничното осветление на градската коледна елха във Варна се дължи
Коментари Харесай

Светлините на градската коледна елха с разход по малък от на духалка

Празничното осветяване на градската коледна елха във Варна се дължи на 28 хиляди енергоспестяващи светодиоди и нов тримерен връх. Общата им консумация е 1 киловат електрическа енергия, разкри пред Дарик инж. Станчо Станев, основен специалист по енергоснабдяване на общински обекти и улично осветяване във варненската община.

75 % от коледната декорация във Варна е изпълнена с енергоспестяващи детайли. В града са сложени общо 900 светещи коледни детайли – свещи, камбанки, елхички и звездички, и над 30 000 метра светещи гирлянди.

С нова светлинна декорация тази година е постройката на Община Варна. Нова визия има украсата на входа на Морската градина до ФК и тази на градската коледна елха, означи инж. Станев.

За поддръжката на празничната декорация, която е общинска благосъстоятелност, се разчита на частна профилираната компания. Тази година изпълнителят на публичната поръчка е нов.

Помислено е за сигурността на хората, само че жителите би трябвало да бъдат по-внимателни, изключително в къта с огромните фигури на площад „ Независимост ”. Ползването на фигурите като катерушки води до тяхното увреждане, предизвести общинският експерт по енергоснабдяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР