Празничният сезон е време за размисъл върху някои важни въпроси.

...
Празничният сезон е време за размисъл върху някои важни въпроси.
Коментари Харесай

Ефективен наръчник за алтруистите за Коледа

Празничният сезон е време за размисъл върху някои значими въпроси. Как мина годината? Какви дарове би трябвало да купите? Какви са възможностите през идващото десетилетие да бъдем унищожени от злобен изкуствен интелект? Как най-добре да оценим живота на скаридите? Не се тормозете, в случай че описът наподобява голям. Ефективните алтруисти са тук, с цел да оказват помощ.

Основната концепция на ефикасния алтруизъм (EA) е, че да правиш положително е положително, само че някои неща са по-добри от други. Ваше обвързване, като добър човек, е да разберете кое е най-хубавото. Може да си помислите „ само че светът е многоизмерен, тъй че по какъв начин бих могъл да класирам всичко? “ Не, не е добре. Старайте се повече.

Да извършите най-хубавото значи да приложите невъзмутим разбор на разноските и изгодите към всичко. Започнете с раздаването на дарове. Попитайте дали средствата ви ще бъдат изхарчени най-добре за нова играчка за щерка ви или третирана с инсектицид мрежа за легло, която може да избави нечий живот. Малката Алма може да ня...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР