Празничният часовник на Пловдив започна да отмерва последните дни на

...
Празничният часовник на Пловдив започна да отмерва последните дни на
Коментари Харесай

Светна елхата в Пловдив! Дядо Коледа се превърна в детектив, за да помогне на дете СНИМКИ

Празничният часовник на Пловдив стартира да отмерва последните дни на отминаващата 2023 година със запалването на светлините на празничната елха на пл. „ Стефан Стамболов ”.  Това стана на празнична гала с присъединяване на Хора на пловдивските момчета „ Стефка Благоева “  с диригент Милка Толедова и 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център. Празничната декорация оцени и обичаният на дребни и огромни Дядо Коледа, даде обещание, че ще ги забавлява и чака на площада на 24, 25 и 26 декември.

Светлинките, украсили елхата, възпламени кметът на Пловдив Костадин Димитров пред стотици пловдивчани, предава

„ Запалването на коледната елха е знак на началото на светли празници. Желая Ви здраве и да посрещнете Коледните празници с обичани хора ”, каза  кметът. Той се извини за семплата декорация и даде обещание догодин да е много  по-пищна и празнична.

Една от огромните атракции бе Дядо Коледа, който даваше препоръки на дребните пловдивчани да споделят с горделивост името на града си, да учат, да пеят и да творят.  Белобрадият дъртак влезе в ролята и на детектив, като изведе на сцената малко дете на име Алекс и призоваваше разсеяните родители да вземат детето си.

Финал на празника постави обичайна заря.

След формалната част мнозина се подредиха пред високата 13 метра елха, с цел да се снимат.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР