Празничните дни покрай Коледа ще бъдат приятно топли и предимно

...
Празничните дни покрай Коледа ще бъдат приятно топли и предимно
Коментари Харесай

Топли празнични дни, преди Нова година ще има валежи


Празничните дни около Коледа ще бъдат прелестно топли и най-вече слънчеви, за Нова година времето ще бъде по-меко от предходната година, само че ще има превалявания към 30 декември, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На 24 декември на всички места в страната оптималните температури ще бъдат позитивни – сред 5 и 11 градуса, като към 5-6 градуса ще бъде в Западна и Североизточна България, а по-топло ще бъде в Централна и Източна България. Валежи не се чакат. Навръх Коледа – 25 декември, още ще се затопли, като дневните температури се чака да доближат тук-там до 15 градуса в Северна и Южна България, за София към 10 градуса. През деня ще бъде и слънчево над цялата страна, единствено в Западна България ще има раздрана облачност.

На втория ден от Коледа – 26 декември, още веднъж ще бъде най-вече слънчево и топло за края на декември, с минимални температури към 1 градус и оптимални сред 8 и 13 градуса.
 На втория ден от Коледа – 26 декември, още веднъж ще бъде най-вече слънчево и топло за края на декември На втория ден от Коледа – 26 декември, още веднъж ще бъде най-вече слънчево и топло за края на декември / БГНЕС
На 27 декември – Стефановден, основна смяна на времето не се чака. Ще бъде слънчево, без превалявания, с дневни температури от 7 до 13 градуса, за София към 10 градуса.

В двата работни дни – 28 и 29 декември, ще има раздрана облачност, като температурите остават без основна смяна, само че ще стартират превалявания от дъжд, които ще са по-съществени през втория ден и най-вече в Централна и Източна България. Максималните температури ще бъдат сред 8 и 12 градуса.
 На 27 декември – Стефановден, основна смяна на времето не се чака. На 27 декември – Стефановден, основна смяна на времето не се чака. / БГНЕС
На 30 декември ще бъде облачно, с превалявания от дъжд и влажен сняг в Централна и Източна България, дневните температури ще се намалят и ще бъдат сред 4 и 8 градуса.

В Новогодишната нощ на всички места преваляванията ще спрат, минималните температури ще бъдат сред минус 2 и 1 градус над нулата. Времето ще бъде меко спрямо Новогодишната нощ на 2017 година, когато температурите бяха в порядъка на минус 15 градуса.

На 1 януари 2018 година ще бъде слънчево, без превалявания, с дневни температури към 5-7 градуса над нулата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР