Празничен поздрав по повод Великден отправиха нашите съюзници и партньори

...
Празничен поздрав по повод Великден отправиха нашите съюзници и партньори
Коментари Харесай

Американски войници поздравиха за Великден от полигона Ново село

Празничен привет във връзка Великден насочиха нашите съдружници и сътрудници от НАТО. Това оповестява на страницата си във Facebook българското Министерство на защитата.

Оттам се популяризира и видео, от което излиза наяве, че американски военнослужещи от рота " Страйкър " означават Великден на образователния полигон в Ново село. На фрагментите двама военни поздравяват за Възкресение Христово и се сборват с яйца.

Само преди дни американската рота с бронирани машини " Страйкър " бе част от демонстрацията на многонационалната група на НАТО, която ще бъде открита и разгърната в България. Обявената първична като напълно българска бойна група организира първото си обществено обучение на полигона Ново село. В нея участваха бронираните машини " Страйкър " на американската рота и МТЛБ (многоцелеви лек верижен бронетранспортьор) на нашия 42-ри механизиран батальон от Сухопътните войски.

Т.нар.българска батальонна бойна група бе утвърдена преди месец от НАТО като конструкция на Алианса на Източния фланг. Вече е ясно, че в нея ще вземат участие сили на Съединени американски щати, Англия и Албания. Продължават диалозите с Италия, която ще е рамкова и водеща страна, като се чака точно италианските военни да са с най-голяма част - най-малко 500 души.

Към моменто обаче батальонната група е в състав единствено от 150 американски бойци от ротата с машините " Страйкър " и от български военни от 42-механизиран батальон. Именно от тази част бяха главно хората, които участваха в задачата на НАТО в Афганистан.

Източник: " Сега "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР