Правят втори опит да продадат бетонов мастодонт в Баня. След

...
Правят втори опит да продадат бетонов мастодонт в Баня. След
Коментари Харесай

Втори опит да продадат бетонен мастодонт в Баня, който така и не стана балнеохотел

Правят втори опит да продадат бетонов мастодонт в Баня. След като първичната цена не завоюва наддавачите, поземленият парцел още веднъж е оповестена за обществен търг от частен правосъден реализатор. Цената, на която в този момент се продава парцелът, е по-ниска – 2 122 776 лева /1 085 358 EUR/ и съставлява 90% от в началото оповестената сума.  
Прочетете още
Поземленият парцел, който започва преди близо 10 години започва строителството спортно-оздравителен център, е благосъстоятелност на софийското сдружение “СД ВИАНА ” ООД. Същото е било дерегистрирана по закона за Данък добавена стойност на 23 януари тази година, а няколко дни по-късно един от съдружниците - Анахид Терзиева е заличена. Към днешна дата компанията се съставлява от Венелин Георгиев Терзиев.

Цялостната повърхност на оповестения на търг аграрен парцел е 8288 кв. м.. Той е ситуиран в последна част на курортния град Баня. В съседство граничи с работещ балнеоложки хотел и зелени площи. На територията му има няколко стартирани, само че незавършени градежа, за които не са издавани заповеди за комплектност, прекъсване на активност или възбрана за достъп. Преди няколко години обектът бе замразен и подложен под защита. 



Към днешна дата са построени две от крилата на хотела, с подготвена фаса и дограма. В парцела има открит басейн.

Върху парцела е била налагана забрана 13 пъти за интервала от 2011 до 2023 година Справка в Търговския указател сочи, че върху сдружението, което го стопанисва, има няколко наложени запора, които са вдигнати. Единият от 2010г. и в размер на 13 375 лв., а другият от 2015г. в размер на 60 990 лева, дружно с неолихвяеми вземания в размер на 674 387 лева

Търгът, разгласен от ЧСИ Тодор Луков, е отворен за залози от 19 ноември до 19 число на идващия месец. Очаква се новият притежател да бъде разгласен на 20 декември.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР