Правят се внушения с манипулативен запис. Пламен Узунов се е

...
Правят се внушения с манипулативен запис. Пламен Узунов се е
Коментари Харесай

Адвокатът на Пламен Узунов: Правят се внушения с манипулативен запис

Правят се внушения с манипулативен запис. Пламен Узунов се е срещнал с човек, който не е на държавна работа от доста години, и няма нищо уличаващо го в това. Твърдението за нелегалност е смехотворно, като се има поради, че мястото е обществено и че визитите в това място явно добре се документират. Това разяснява пред " Дневник " Емилия Недва, юрист на Пламен Узунов. Коментарът идва на четвъртия ден след пуснатите от " Афера " записи. " Като юрист и правозащитник бих попитала притежателя на заведението, записите от чиито камери са предоставени за обслужване на тази операция, дали камерите му са сложени за защита, или за вписване и разпространение на епизоди от персоналния живот на посетителите. Колко са законни дейностите му и какви са претекстовете да дава записите отвън задачите, за които те се вършат ", разяснява още юрист Недева.

Секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е сниман по какъв начин прибира плик с незнайно наличие, донесен от някогашния митничарски началник с неприятна популярност Петко Петков.

Срещата сред Пламен Узунов и Петко Петков се е провела на 19 май - 8 дни след сформирането на служебното държавно управление, твърди " Афера ".

На 14 май пък тогавашният началник на организация " Митници " Георги Костов е заменен с Павел Тонев. Новият началник има 20-годишен опит в митниците, включително и като шеф - на районно и на национално равнище. Той е отпред на организация " Митници " при кабинета " Орешарски ". На 19 май пък за заместник-шефовете на службата са назначени Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев. Докато медиите оповестяват за рокадата, се е състояла и срещата сред съветника на президента и някогашния началник на Районната митническа дирекция в София.

В 15,33 ч. Петко Петков влиза в заведението, носейки хартиен плик в ръка. Сядайки го поставя на земята до себе си, отляво. Три минути по-късно някогашният митнически началник желае от сервитьорката бял лист, тя откъсва от бележника си и му дава. След това мъжът гледа в телефона си и записва нещо на листа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР