Правят психиатрични експертизи на Светлана Гущерова и на Кирил Терзиев

...
Правят психиатрични експертизи на Светлана Гущерова и на Кирил Терзиев
Коментари Харесай

Видеото не става за доказателство, Гущерова и биячът й - на психотест

Правят психиатрични експертизи на Светлана Гущерова и на Кирил Терзиев по следствието за побоя против нея, за който тя твърди, че й е нанесен точно от бореца.

Софийската районна прокуратура е назначила да бъдат направени съдебно-психиатрични и психични експертизи и на двамата, само че по разнообразни аргументи. Психичните проучвания следва да открият дали Светлана Гущерова е изпитала боязън от случилото се и дали има нанесени психологични контузии от претърпяното.

Експертизата, която е назначена на бореца Кирил Терзиев, е за да се откри дали е в положително психологично здраве и дали е осъзнавал какво прави, в случай че в действителност е направил побоя.

Освен това е назначена и видеотехническа експертиза на фрагментите от уличните камери, която би трябвало да откри по безапелационен метод, че той видеозаписът е същински и не е фалшифициран. Също би трябвало да се откри дали индивидът, който дърпа Гущерова за косата, е точно Терзиев.

На видеото, с което Софийската районна прокуратура разполага към този момент от няколко дни, се вижда по какъв начин мъж се пресяга от колата си, хваща косата на Гущерова през прозореца, до момента в който тя е в личното си возило, и я издърпва. При скубането тя се удря във врата на автомобила си. Също би трябвало да се откри дали на записа е Светлана Гущерова, тъй като и това не си проличава добре поради ниското качеството на видеото.

Дори и да бъде открито, че насилникът е Кирил Терзиев, то записът не би могъл да се употребява като доказателство пред съда. Това може да се случи единствено и само, в случай че това, което се вижда на записа, е доказано от най-малко двама очевидци.



Всичките експертизи са общоприети в следствия от този вид, а точно за опасност за ликвидиране. Точно такива са и повдигнатите обвинявания против Терзиев - закана за ликвидиране. Към момента прокуратурата не проверява побой, защото няма данни, които да насочат следователите натам. Няма нито избити зъби, нито някакви съществени пострадвания по лицето на Светлата Гущерова, които да сочат към побой, както самата тя твърди.

В момента се разпитват голям брой очевидци на случилото се. Някои са били в колите си, а други са прекосявали през региона на случката пешком, когато са видели грозните подиуми.

" Кирил Терзиев ми счупи предните зъби пред очите на децата ми. Наистина не мога да допускам в каква страна живеем. Подкупна ли е полицията, с цел да се случва това ", написа Гущерова малко след случката в Инстаграм. А Кирил Терзиев твърди, че не е посягал на плеймейтката.

" Не съм докоснал даже Светлана Гущерова, камо ли да съм я пребил. Дал съм им купища - твърди сензационно спортистът, без да разкрие ориентировъчната сума. - Все дават обещание да ги върнат, само че не го вършат. Сещам се за най-малко още 10 души, на които дължат. " Това описа Терзиев извънредно малко откакто обвиняванията се стовариха против него.

В момента следствието е първоначално, а експертизите могат да се забавят най-малко с 2 месеца, излиза наяве още от информацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР