“Правя предложение да поканим Асен Василев в рамките на парламентарния

...
“Правя предложение да поканим Асен Василев в рамките на парламентарния
Коментари Харесай

БСП поиска Василев да каже дали има пари да се помогне на пострадалите от наводненията

“Правя предложение да поканим Асен Василев в границите на парламентарния надзор със следните претекстове: всички виждате какъв брой е тежко ситуацията с наводненията в страната. От опит ви споделяме, че би трябвало страната извънредно бързо да реагира, а това значи да подкрепи финансово потърпевшите хора. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарна естрада.

Тя изрази убеденост, че сега във Фонда за подкрепяне при бедствия и повреди няма пари, защото няма постоянен бюджет, и по тази причина упорства финансовият министър да рапортува какво е неговото положение и има ли потребност народните представители да подхващат нещо.

„ Сигурни сме, тъй като сме средата на годината без бюджет, че във Фонда за подкрепяне при бедствия и повреди няма пари - изхарчени са. Нека да го поканим да ни каже какво е положението на фонда, има ли потребност ние да предприемем нещо “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Припомняйки, че при наводнението в Мизия тогава Народното събрание е решило да отпусне целева помощ на потърпевшите в този момент и незабавно, Нинова акцентира: “Уверявам ви, след 2 или 3 месеца ще е късно. Особено това, което виждаме в Северозапада - там са най-бедните хора. Последиците от такива нещастия ги познавам персонално от Мизия - младежите си вземат децата и се изнасят, даже не си възвръщат къщите. Тези наводнения в Северозапада ще имат дълготрайни и съдбовни последствия ”.

“Нека подсигуряваме на тези хора, че страната доста бързо и незабавно ще им помогне ”, прикани Корнелия Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР