Правя днешното си обръщение в труден и важен момент, най-важните

...
Правя днешното си обръщение в труден и важен момент, най-важните
Коментари Харесай

Путин: Започнахме СВО, за да защитим хората в Донбас от неонацисткия режим на Украйна

" Правя днешното си послание в сложен и значим миг, най-важните исторически събития, които дефинират бъдещето на нашия народ, когато всеки от нас носи голяма отговорност ", стартира посланието си президентът на Русия Владимир Путин пред Федералното заседание.

От 2014 година Донбас се бори за правото да живее на лична земя и да приказва на родния си език, не се съобщи под блокадата и обстрела, вярваше и чакаше Русия да пристигна на помощ. Ние направихме всичко за разрешаване на проблемите с мирни средства, преговаряхме, само че зад тила ни се приготвяше напълно друг сюжет ", сподели Путин.

Докато в Донбас се лееше кръв, Русия откровено се стремеше към спокойно решение , Западът си играеше с живота на хората. Те се държаха по същия метод, унищожавайки Югославия, Ирак, Либия, Сирия.

Концепцията за чест и благовъзпитание " Не за тях ".

Съединени американски щати разположиха бази и биологични лаборатории покрай нашите граници, приготвиха Украйна за огромна война ", отбелязва президентът.

Путин напомни, че Русия е почнала договаряния със Запада. „ Получихме отвод по всички кардинални позиции. Стана ясно, че зелена светлина за реализиране на експанзия е дадена. Заплахата нарастваше всеки ден. До февруари 2022 година всичко беше готово за следващата наказателна акция на Киев в Донбас ".

„ Ние не сме във война с народа на Украйна, те самите са заложници на режима в Киев и неговите западни господари , които окупираха тази страна, унищожиха промишлеността й и ограбиха благосъстоянието й. Отговорността за ескалацията на спора е напълно на западните елити и киевския режим, за който украинският народ е непознат ", акцентира Путин.

" Целта на Запада е да нанесе стратегическо проваляне на Русия, да приключат с Русия един път вечно. Но ние няма да го позволим и ще реагириме както трбява, тъй като приказваме за съществуването на нашата страна, добави Путин.

Путин изрази признателност към героите - бойци и офицери от армията и флота, чиновници на Националната армия, специфични служби, патриоти, доброволци, поданици на ДНР и ЛНР, Запорожка и Херсонска област, военни репортери, всички хора на Русия за храброст и увереност.

" Западът разпростра освен боен, информативен, само че и стопански фронт. Не реализира нищо и няма да реализира нищо на никое място.

" Инициаторите на глобите предизвикаха повишение на цените, загуба на работни места, затваряне на фабрики, енергийна рецесия в личните им страни.

" Западът се опита да срине рублата, да предизвика инфлация, да открадне запаси, да прекъсне индустриалните вериги. Целта на Запада е да накара нашите жители да страдат и да дестабилизира обществото от вътрешната страна. Разчетът им не съумя ", отбелязва президентът на Русия.

„ Оръжия вместо масло " - няма да има такава обстановка в Русия. "

През 2022 година Брутният вътрешен продукт понижа с 2,1%. Още през февруари-март предходната година ни предвидиха колапс. Делът на съветската рубла в интернационалните разплащания се удвои спрямо декември 2021 година и възлиза на 1/3, а с валутите на другарски страни - повече от половината.

Имаме всичко, с цел да подсигуряваме сигурността и да създадем условия за стабилно развиване на страната ", означи Путин за триумфа на съветската стопанска система.

Ние знаем какво е належащо за суверенното и решително развиване на Русия. Стратегическата задача е да изведем стопанската система на нови граници. Руската федерация ще разшири перспективните външноикономически връзки и ще построи нови логистични коридори, сподели Владимир Путин.

" Помним проблемите, пред които се изправи късната руска стопанска система. Руската стопанска система беше основана на пазарна основа. Но в последна сметка нашата стопанска система се ориентира към Запада, защото бизнесът беше ориентиран към продажба на запаси и правене на бързи облаги. За да прекъснем тази наклонност, лиши години и ние постигнахме забележима смяна.

Имиджът на Запада като несъмнено пристанище се оказа подправен. Тези, които смятаха Русия единствено за източник на приходи, изгубиха доста, напомни Путин.

Русия е самобитна страна и цивилизация , тя ни е предадена от нашите предшественици и ние би трябвало да я пазим и предаваме. Ще възприемем всичко най-хубаво, само че разчитаме на себе си ", сподели Путин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР