Правозащитници призоваха президента на САЩ Джо Байдън да повдигне въпроса

...
Правозащитници призоваха президента на САЩ Джо Байдън да повдигне въпроса
Коментари Харесай

Организации искат Байдън да защити уйгурите в Китай пред Си Дзинпин

Правозащитници приканиха президента на Съединени американски щати Джо Байдън да повдигне въпроса за преследването на уйгурите в Северозападен Китай по време на срещата си с китайския президент Си Цзинпин в понеделник на остров Бали, в Индонезия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Когато двамата водачи се срещнат в понеделник, Байдън би трябвало да подчертае уговорката на Съединени американски щати за осъществяване на интернационално следствие на нарушаванията на китайското държавно управление против правата на индивида, сподели Софи Ричардсън, шеф на отдела за Китай на основаната в Ню Йорк правозащитна организация " Хюман райтс уоч ".

Срещата сред двамата водачи ще бъде в навечерието на срещата на върха на Г-20 в Нуса Дуа на остров Бали, започваща във вторник. Това ще бъде първата среща сред Байдън и Си, откогато Байдън постави клетва като президент на Съединени американски щати през януари предходната година. Двамата водачи на няколко пъти организираха телефонни и видеоконферентни диалози.

" Хюман райтс уоч " заяви, че китайските управляващи са подложили 1 милион уйгури и представители на други малцинства на гонене и случайно задържане в китайската провинция Синцзян. Китайското управление упреква уйгурите в региона в фракционизъм, екстремизъм и тероризъм. Мюсюлманското малцинство пък се усеща потиснато в политически, набожен и културен проект.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР