Православната църква в Русия призова жените да се въздържат от

...
Православната църква в Русия призова жените да се въздържат от
Коментари Харесай

Руският патриарх зове за по-малко аборти за увеличаване на населението

Православната черква в Русия прикани дамите да се въздържат от аборти и вместо това да дават децата си в църковни институции , оповестява ДПА.

" Родете детето и го предайте на нас , Църквата, и ние ще създадем всичко допустимо, за да го отгледаме и да го надигнем на крайници ", увери главата на Руската православна черква патриарх Кирил във видеообръщение.

С това предложение той също по този начин желае да помогне за облекчение на демографския проблем на най-голямата като територия страна в света.

" Ние сме огромна страна и би трябвало да станем повече ", настоя патриархът на Москва и цяла Русия. Според него един от методите е да се вършат по-малко аборти.

Едва неотдавна съветският президент Владимир Путин прикани за повече помощ за фамилиите. Той вижда ниските приходи като спънка за раждането на повече деца.

Миналата година популацията на Русия се сви с половин милион до 146,2 млн. души , частично поради многото смъртни случаи по време на пандемията от ковид. Населението се топи от години поради тежкото икономическо състояние на доста фамилии.

Успоредно с това броят на записаните аборти също понижава. Докато след разпадането на Съветския съюз през 1992 година са осъществени към 3,5 млн. аборта, броят им е понижен до към половин милион през 2020 година Това развиване не на последно място е обвързвано с по-добър достъп до контрацептиви.

Патриарх Кирил увери дамите, които вземат решение против аборта: " Приемаме всички, без значение от религията и поданството . "

Той посочи, че църквата е основала 77 спешни центъра сред Калининград и Камчатка за бременни дами в усложнение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР