Правосъдното министерство внася два законопроекта, обяви по време на брифинг

...
Правосъдното министерство внася два законопроекта, обяви по време на брифинг
Коментари Харесай

Предлагат промени в Закона за българското гражданство

Правосъдното министерство внася два законопроекта, разгласи по време на брифинг правосъдният министър Янаки Стоилов. Предвиждат се промени в Закона за българското поданство и „ Фонд затворно дело”.
„ Извършихме забележителна работа и през днешния ден внасяме в Народното събрание два работни законопроекта, които да бъдат разполагаем на парламентарните групи. Едното предложение е да бъдат направени промени в Закона за българското поданство, тъй че да се отстрани по този начин нареченото капиталово поданство. Във връзка с това съм изпратил искане до ДАНС да направи инспекция за последните няколко години на поданствата, добити на това съображение. Съществува условие вложенията, които са декларирани, да бъдат поддържани през избран интервал. Законът даже дава опция, в случай че бъдат нарушени условията, да се стига до лишаване на поданството. Другата смяна е наложена от това запазим активността на държавното дружество „ Фонд затворно дело”, според признати към този момент промени. То се трансформира в административна конструкция към Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ". Стремежът ни е неговата активност да бъде непокътната и даже развита, предвид на това да се обезпечава претовареност на лишените на независимост, да се усъвършенстват битовите условия в пандизите. Това е в съгласие с Министерството на финансите – да се открие специфична сметка и при положително ръководство на тази активност, тя да има забележителен обществен и стопански резултат ", разяснява Стоилов.
И съобщи, че е издал заповед за осъществяване на инспекция от инспектората на министъра на правораздаването.
„ До няколко дни тя би трябвало да завърши. Става дума за инспекция на стопанисването на парцели, които са към предприятието в региона на Варна. Договорите са изтекли преди години, само че средства от тази активност не са постъпили в Министерство на правораздаването. Очаквам от идващия министър да предприеме нужните административни действия”, разясни той.
Стоилов разяснява и че има концепция за закриване на Спецпрокуратурата и Спецсъдът, защото имало „ неприятни практики “.
„ Предлагаме да се запазят положителните страни на профилираното наказателно правораздаване, без това да изисква продължение на активността на тези две институции. Да се основат профилирани отдели в седалищата на сегашните апелативни райони”, разясни министърът на правораздаването.
Той изясни и какво значат „ неприятни практики ".
„ Имам поради, че доста от обвиняванията влизат като проведени незаконни групи (ОПГ), а по-късно се оказва, че такива липсват. Не всяка незаконна активност изисква профилиран ред ", сподели Стоилов.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР