Правосъдното министерство предлага промяна в наредба23 000 души чакат редКандидатите

...
Правосъдното министерство предлага промяна в наредба23 000 души чакат редКандидатите
Коментари Харесай

Облекчават хората, кандидатстващи за БГ гражданство

Правосъдното министерство предлага смяна в разпоредба
23 000 души чакат ред

Кандидатите за българско поданство, както и тези, които желаят смяна в статуса, да могат да подадат документи и без да се записват авансово в автоматизираната осведомителна система.

Такова предложение за смяна в наредбата за поданство разгласиха през вчерашния ден за публично разискване от Министерство на правораздаването.

Мотивите за поправката са, че все още 23 000 души са се записали с дата и час и чакат ред за периоди от 10 месеца до 1 година, с цел да си подадат документите и да се явят на изявление.

Към момента записването в електронната система е наложително и се запълват дати за юни 2022 година Ако наредбата се промени, най-малко тези, които са в страната, ще могат да се явят в Дирекция “Българско гражданство”.

От 31 май т. година правосъдното министерство позволи по-облекчен режим - без авансово записване в системата, за хората, които чакат за удостоверенията, получени с декрет за българско поданство.
Както заяви “Труд” през вчерашния ден, множеството от тях са от Северна Македония и стоят с часове на опашка пред постройката на дирекицята на ул. “Аксаков” в София. Представители на фондация “Македония” им носеха минерална вода и им даряваха книги на Симеон Радев и Братя Миладинови.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР