Правосъдното министерство е отправило искане до Агенцията за държавна финансова

...
Правосъдното министерство е отправило искане до Агенцията за държавна финансова
Коментари Харесай

Министър Славов с искане до АДФИ: Да се провери обществена поръчка във „Фонд Затворно дело“

Правосъдното министерство е отправило искане до Агенцията за държавна финансова ревизия /АДФИ/ да се извърши инспекция на предоставени публични поръчки от Държавно дружество „ Фонд затворно дело “ /ДПФЗД/, разкри отрасловият министър Атанас Славов през днешния ден в Народното събрание в отговор на депутатски въпрос. Става дума за социална поръчка за доставка на храни и питиета на едро за лавки и бюфети в местата за отнемане от независимост за потребностите на другите териториални поделения.

Министър Славов уточни, че дилемите на финансовата ревизия ще бъдат свързани с инспекция за законосъобразността при спазването на нормативната уредба в региона на публичните поръчки.

Колкото до последвалия избор за осъществяване на процедура за договаряне без авансово съобщение, министър Славов изясни, че той е изработен след решение на Върховния административен съд за преустановяване на първичната процедура. В тази връзка, с решение на изпълнителния шеф на ДПФЗД, е открита процедура на договаряне без авансово съобщение .

Ресорното министерство е подхванало всички вероятни дейности за изясняване на събитията и дейностите, свързани с съответната процедура , сподели още правосъдният министър и добави, че следва съществено преструктуриране на държавното дружество през идващите месеци. Ако бъдат отрити нередности в подписаните контракти, то те ще бъдат прекъснати , безапелационен е министър Славов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР