Правосъдният министър Цецка Цачева ще мисли след празниците дали да

...
Правосъдният министър Цецка Цачева ще мисли след празниците дали да
Коментари Харесай

С тетрис и бързовар по пътя към свободата

Правосъдният министър Цецка Цачева ще мисли след празниците дали да награди чистачката на пандиза , от който избягаха двама рискови нарушители.

Тя изясни, че през вчерашния ден е уведомила премиера Бойко Борисов и по негово предложение, с което тя е съгласна, е поискала оставките на краткотрайно изпълняващия длъжността основен шеф на Групово дело " Изпълнение на наказванията " и шефа на Софийския затвор.

Това са лицата, които съгласно закона, дават отговор директно за организацията и контрола в местата за отнемане от независимост , разясни отрасловият министър.

Това са мъже, които знаят по какъв начин се носи отговорност при директно несъблюдение на функционалности и задания, посочи Цачева.

Всичко е шокиращо , споделя тя за случая. Оказва се, че единствено поста до входа на пандиза е въоръжен . Всички други чиновници на разнообразни постове, ситуирани из пандиза , нямат право на никакви помощни средства , тъй че единствено с увеличение на заплатата, нещо, което е безусловно належащо и необходимо, не биха се решили нещата , в случай че те не разполагат и с надзорно-охранителна техника, уверена е Цачева.

Иначе има съгласие за нарастване на заплатите на най-нископлатените чиновници в пандизите .

Тя разкри детайлности към бягството. То става в миг на приемане на колета. " Пратката е получена от чиновници на пандиза . След като са я прегледали, са я доставили на лицата ", уточни министърът на правораздаването. Пелов изискал тетрис, а Колев бързовар. Цачева е поискала бърз отговор какво би трябвало да се направи за усилване защитата на пандиза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР