Правосъдният министър Надежда Йорданова се чувства уверена от гледна точка

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова се чувства уверена от гледна точка
Коментари Харесай

Министър Йорданова доволна от скоростта, с която се движи съдебната реформа

Правосъдният министър Надежда Йорданова се усеща уверена от позиция на законодателните начинания на Министерство на правораздаването . Ние се движим с добра скорост и срещаме поддръжка, съобщи тя в отговор на въпрос дали има напрежение в ръководещата коалиция, което да докара до предварителни избори.

Така Йорданова дава отговор задочно и на рецензиите, които се чуват напоследък, най-вече от специалисти за нулевото напредване на за правосъдна промяна, битка с корупцията и бистрота. Припомняме и че още при започване на мандата на това държавното управление президентът, че в случай че не бъдат подхванати съответни стъпки в частта правораздаване, ориста на държавното управление ще бъде сложена на карта. Тогава президентът даже уточни период - 3 месеца.

Въпросът за състава и бъдещето на кабинета, да бъдат отправени към премиера, а въпросите за избор на нов шеф на Българска народна банка към Народното събрание, прикани министърът. Също по този начин насочи и въпросите за държанието на министър на културата Атанас Атанасов към премиера.

По отношение на , Йорданова посочи, че опасността за сигурността на всеки магистрат е извънредно сериозен въпрос и подхожда с паника, с цел да се вземат всички ограничения. Взети са по-засилени ограничения за отбрана, увери Йорданова. Припомняме, че Бюрото по отбрана, което се занимава и с защитата на заплашвани магистрати, - законодателната смяна бе призната с неодобрение от страна на прокуратурата.

Във връзка с ген. Тонев, Йорданова съобщи, че и този случай не може да разяснява в качеството си на правист, а министър председателят Кирил Петков и началникът на кабинета Лена Бориславова изяснили в елементи въпроса.
 Надежда Йорданова подготвена на спор за предварителното освобождение на Гешев
Надежда Йорданова подготвена на спор за предварителното освобождение на Гешев

Тя ще поддържа предлагането на Янаки Стоилов, с цел да се върви напред
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР