Правосъдните министри на страни от Европейския съюз се събраха днес

...
Правосъдните министри на страни от Европейския съюз се събраха днес
Коментари Харесай

Правосъдните министри на страните от ЕС се опитват да се споразумеят по въпроса за езика на омразата

Правосъдните министри на страни от Европейския съюз се събраха през днешния ден в Лил, Северна Франция, с цел да обсъдят включването на използването на езика на омразата, изключително онлайн, в листата с нарушавания на равнище право на Европейски Съюз, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Време е демокрациите да реагират и да заявят публично, че единомислещо осъждат тези словесни проявления, които тровят съзнанието ", съобщи френският министър на правораздаването Ерик Дюпон-Морети, чиято страна ръководи Съвета на Европейски Съюз.

"В листата със престъпления, който попада в член 83 от Договора за действието на Европейския съюз, са тероризмът, детската порнография. Политически избор е да кажем, че не можем да живеем с тази непрекъсната ненавист, която се популяризира и от време на време има смъртоносни последствия ", сподели още френският министър, като напомни убийството през октомври 2020 година на френския преподавател Самюел Пати.

Очаква се през днешния ден министрите да обсъдят този въпрос и с представители на фирмите "Мета " и "Гугъл ". Представители на "Туитър " няма да вземат участие в разискванията, като компанията съобщи, че повода са вътрешни здравни правила, свързани с коронавирус.

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс изрази вяра, че обществените мрежи ще поемат ясни задължения за продължение на взаимната работа с европейските институции в битката против езика на омразата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР