Правосъдието в България и в ЕС трябва да освети многото

...
Правосъдието в България и в ЕС трябва да освети многото
Коментари Харесай

Социалистите в ЕП: Правосъдието да освети съмнителни действия от годините на власт на Борисов

Правосъдието в България и в Европейски Съюз би трябвало " да освети " многото случаи на съмнителни дейности в годините на ръководство на Бойко Борисов. Това се показва в мнение на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Съобщава се, че през днешния ден ръководителят на парламентарната комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Хуан Агилар се е срещнал с министъра на правораздаването Надежда Йорданова. Двамата са разискали положението на върховенството на закона у нас в последните години.

Според тях има прекалено много въпроси, които се нуждаят от отговор, изключително откакто Европейската прокуратура удостовери приемането на данни от България за съществени подозрения за измами със средства от Европейски Съюз и непрекъсната корупция на висшестоящи лица. Двамата са се съгласили, че прекалено много случаи будят паника в българското общество и подкопават вярата на българите в достиженията на демокрацията, се добавя в мнението.

Агилар показва религия, че Европейската прокуратура ще свърши своята част от работата, само че декларира, че разчита и на българското правораздаване. Той отбелязва, че е належащо да се съблюдава независимостта на правораздаването, осъществяваните дейности да бъдат законосъобразни и да се почитат презумпцията за невиновност, правото на осведоменост, достъпът до отбрана.

Г-н Борисов би трябвало да може да отговори на въпросите на проверяващите и се надявам да сътрудничи на следствието в България, прибавя Агилар.
Евродепутатът Петър Витанов декларира, че в продължение на дълги години Борисов и ГЕРБ са заблуждавали българите и са твърдели, че имат безусловната поддръжка на европейските институции и на Европейската национална партия. Това докара до пагубни последствия за страната във връзка с върховенството на закона, добавя той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР