Правосъдие за всеки организира протест в петък от 18:30ч пред

...
Правосъдие за всеки организира протест в петък от 18:30ч пред
Коментари Харесай

Протест срещу Сарафов в петък пред Съдебната палата

Правосъдие за всеки провежда митинг в петък от 18:30ч пред Съдебната палата против и.ф основен прокурор Борислав Сарафов, както и шествие по жълтите павета. Ето какво споделят уредниците:

  " Гешев към този момент не е основен прокурор, за това се борихме три години и половина! Съдебната промяна стартира с признатите промени в Наказателно-процесуален кодекс и въвеждането на правосъдния надзор върху отводите на прокуратурата за формиране на досъдебни производства и механизма за следствие на основния прокурор. И дотук с положителните вести, за жалост!

Очевидно е имало прелиминарен сюжет за замяната на каскет с фуражка и това се потвърди от скоростното предопределение на заместника на двамата последни основни прокурори и шеф на националното разследване за изпълняващ функционалностите на основен прокурор от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Борислав Боби Сарафов е човек от тъмното минало, носещ тежката сянка на тайните, зависимостите и неприятните практики в прокуратурата и следствието в последните 10 години, прочут със своята фамилиарност и конформизъм.

Срещу него има два сигнала във Върховен касационен съд и е доста евентуално да се образува дело по новия механизъм за следствие на основния прокурор. Самият той непосредствено и обществено излъга, че не желае и няма да бъде основен прокурор или да извършва тази служба по никакъв метод, което е задоволително красноречиво! Ясно е, че кукловодите на Съдебната власт от над петнадесет години са се разбрали за него " на едни бели покривки " и в " две други здания " и са задействали своя проект може би още преди гърмежа на Ярема или след отхвърли на Гешев да подаде самичък оставка. Неговата задача ще бъде да прикрие техните закононарушения по всевъзможен метод и по-късно да сложи прокуратурата в нова взаимозависимост, включваща и повереното му разследване.

Тези кукловоди са или доста нагли, или мислят всички нас за доста наивни и глупави, само че и този път сметката им няма да излезе. Нищо към този момент не е същото като през 2019 година, когато сложиха Гешев на поста, макар всеобщите митинги. Този път няма да позволим да си конфигурират собствен основен прокурор за още седем години или даже за още половин година!

Сарафов към този момент стартира назначенията на заместници с някогашен следовател и заместник-министър на правораздаването, човек на президента, като може би това предопределение е авансово контрактувано и е цената на бързото сключване на указа на Радев за освобождението на Гешев.

В петък е доста значимо да бъдем доста и да бъдем шумни пред Съдебната палата, където се намира кабинетът на Главния прокурор, да заявим ясно своята позиция и да демонстрираме своето противоречие. А след това да продължим с митингите си, до момента в който Борислав Боби Сарафов напусне тази служба!

И да желаеме същинска Съдебна промяна с конституционни промени, а не следващата реплика от царството на сенките и гнездото на политолигарсите! И да, длъжността Главен прокурор ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТА, СТИГА ТОЛКОВА ТЕАТЪР!

Начало: 18:30ч пред Съдебната палата, след което ще продължим с шествие до Народното събрание ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР