Правосъдие има. Въпросът е колко от делата са включени от

...
Правосъдие има. Въпросът е колко от делата са включени от
Коментари Харесай

Съдия Атанаска Дишева: Не съм била поканена за членство в клуба н...

Правосъдие има. Въпросът е какъв брой от делата са включени от обсега на въздействие. Това, което се разкрива след убийството на Мартин Божанов постанова извода, че има случаи на редом правораздаване. Има обаче доста почтени съдии, прокурори и следователи, които си преглеждат делата по надлежния плач и не се поддават на въздействие, уточни тя.

 

Тя означи, че нетърпимостта на обществото нараства им това е повода да има все по-голям фокус върху такива случаи.

„ Не знаем какъв е бил мащабът на това въздействие. Трябва да има преграда, която в случай че се премине, а в тази ситуация е премината, да се прекрати замитането под килима. Следва да се ревизира дали по избрани каузи е имало сходно въздействие “, счита Дишева.

Тя разяснява свидетелските показания на модела Ивайла Бакалова и съобщи, че има хора, които са подготвени да приказват и да опишат за схемата и те би трябвало да се разпитат.

„ Не имам вяра, че системата може сама да се самоучисти, тъй като щеше да го направи до в този момент “, акцентира съдийката. „ Добре е, че беше основана парламентарната комисия, с цел да се даде гласност, както и да се подхващат някакви ограничения. Разследването се води от прокуратурата. Тя внася и поддържа закононарушението пред съда. Всичко останало, като публичният напън, може да помогне за откриване на схемата “, сподели Атанаска Дишева.


Според нея разделянето на Висш съдебен съвет е извънредно позитивна стъпка, стига да бъде осъществено.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР